Kayseri

Taşıt lastiğinden asfalt, halı saha yapıyorlar

15:09 05 Eylül 2016
Taşıt lastiğinden asfalt, halı saha yapıyorlar

Melikgazi Belediyesi, ekonomik ömrünü tamamlamış taşıt lastiklerini toplayıp, granül şekle getirilerek, asfalt, halı saha ve yumuşak park zemini hammaddesi imal edilmesini sağlıyor.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, geri dönüşüm görevlilerinin atık pilleri, bitkisel ve madeni atık yağları, elektrikli ve elektronik atıkları topladıklarını anımsatarak, bunların yanı sıra ömrünü tamamlamış taşıt lastiklerinin toplanmasını sağlayarak hem ekonomiye katkı sağlayacaklarını hem de çevre kirlenmesine engel olacaklarını belirtti.

Büyükkılıç, şehir genelinde atık lastiklerin toplanıp ekonomiye kazandırılması için yerel yönetimler, üniversite, sanayi ve kamu kuruluşlarıyla işbirliği zemini sağladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Topladığımız atık lastikler, öğütülüp granül şekle getirilerek asfalt, halı saha ve yumuşak park zemini ham maddesi olarak değerlendiriliyor. Ayrıca bu lastiklerin peyzaj çalışmalarında kullanılması konusunda da denemelerimiz var. Granül hale dönüştürülen atık lastikleri Melikgazi Belediyesi olarak çok çeşitli alanlarda değerlendirmeyi hedefliyoruz. Bunun için özel sektör ile işbirliği içinde çalışma yapmaktayız. Atık lastikleri ekonomiye kazandırırken aynı zamanda, haşere ve sineklerin üreme odaklarını da ortadan kaldırmış oluyoruz."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.