Kayseri

Kayseri'de kültür ve sanat faaliyetleri

14:38 17 Ekim 2016
Kayseri'de kültür ve sanat faaliyetleri

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin kültür sanat etkinliklerinin yeni sezonu 22 Ekim'de açılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, kültür sanat etkinliklerinin eğitim kadar önemli olduğunu, bu anlayışla güzel bir etkinlik takvimi hazırlandığını bildirdi.

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Çelik, şunları kaydetti:

"Heyecanlı ve gayretli çalışmalar içerisindeyken, 15 Temmuz darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Tüm hemşehrilerimizle birlikte Cumhuriyet Meydanında demokrasi nöbeti tuttuk. Geçtiğimiz dönemlerde şehrimizde misafir olarak ağırladığımız birçok sanatçı da Kayseri halkının kendilerine gösterdiği ilgi ve sevgiye karşılık verdi ve demokrasi nöbetlerinde bizleri yalnız bırakmadı. Bu vesile ile iki konuda kültür ve sanat etkinliklerinin önemi netleşti. Birincisi, evlatlarımızı kötü niyetli grupların ve örgütlerin şerrinden korumak için kültür sanat etkinlikleri de eğitim kadar önemlidir. İkincisi ise ülkesine, milli ve manevi değerlerine bağlı sanatçıların ve kültür adamlarının değerinin bilinmesi gerekir. Bu bilinçle kültür sanat etkinliklerimizin yeni sezonunu başlatıyoruz."

Kültür sanat etkinliklerinde yeni sezon 22 Ekim'de, çizgi diyarında bir gün adlı çocuk oyunu ile açılacak.

Ekim ayı boyunca farklı çocuk oyunları ve tiyatro oyunları Kayserililerle buluşacak, öte yandan kente davet edilen sanatçılar da Kayserililerle bir araya gelecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.