Kayseri

Suriyeli milli futbolcunun forma özlemi

13:19 31 Ekim 2016
Suriyeli milli futbolcunun forma özlemi

MÜZAHİM ZAHİD TÜZÜN - Suriye'deki savaştan kaçan milli futbolcu Ahmet Helv, aynı gerekçeyle ülkesinden Türkiye'ye sığınan çocuklara, Kayseri'de beden eğitimi öğretmeni olarak tecrübelerini aktarmaya çalışıyor.

Çocukluğundan bu yana futbola olan tutkusunu yitirmeyen, küçük yaşta Suriye'nin Hurriya takımında futbol oynamaya başlayan 28 yaşındaki Helv, savaşla son bulan kariyerine büyük özlem duyuyor.

Bu özlemini gidermek amacıyla çalıştığı fabrikadan ayrılıp Kayseri Geçici Eğitim Merkezinde görevlendirilecek öğretmenler için düzenlenen sınavı kazanan Helv, beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapmaya başladığı merkezde geleceğin futbolcularını yetiştirmeye gayret ediyor.

Helv, futbol kariyerinin yanında geride bıraktığı anne ve babasına, arkadaşlarına duyduğu özlemi, bir gün onlarla kavuşabilmenin hayaliyle dindirmeye çalışıyor.

Futbolda emeğinin boşa gittiğini ifade eden Helv, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Suriye'nin Hurriya takımında 22 sene futbol oynadım. 16 yaşında da genç milli takımda oynamaya başladım ve Dünya Kupası elemeleri gibi birçok turnuvada yer aldım. Ülkemdeki savaş nedeniyle 2 yıl önce futbolu bırakmak zorunda kaldım ve buraya geldim. Her şeyi geride bıraktım, tüm emeğim boşa gitti. O günlerimi ve arkadaşlarımı çok özlüyorum." diye konuştu.


- "Buradaki çocuklar bizim gibi olmasın"


Kendini adeta öğrencilerine adayan Helv, şunları söyledi:

"Çok sevdiğim futbol hayatımı savaş nedeniyle bırakmak zorunda kaldım. Yılların emeği boşa gitti. Buradaki çocuklar bizim gibi olmasın istiyorum ve bunun için uğraşıyorum. Ben 28 yaşındayım, artık bir kulübe gidemem çünkü yaşım ilerledi fakat bu çocuklar için durum farklı, onlar gidebilir. Belki içlerinden biri Türk takımlarından birine transfer olup futbolcu olabilir. Bunun için çaba gösteriyorum. Suriyeli öğrencilere derslerin yanında hafta sonları katılabilecekleri futbol kursu da açtık. Kursa gelen arkadaşlarımızdan üçüyle ilgilenen bir takım var, umarım hayırlısı olur."

Helv, Türkiye'de Beşiktaş'ı desteklediğini ve Quaresma hayranı olduğunu da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.