Kayseri

AK Parti Kayseri Milletvekili Yıldız:

16:17 04 Kasım 2016
AK Parti Kayseri Milletvekili Yıldız:

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, HDP'li milletvekillerin gözaltına alınmalarına ilişkin, "Biz kararlıyız, ülkenin bütünlüğüne kastedenler için ne işlem yapılması gerekiyorsa o işlem yapılacaktır." dedi.

Yıldız, Ali Rıza Özderici İmam Hatip Lisesi'nde katıldığı söyleşi sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin HDP'li milletvekillerine yönelik operasyonu sorması üzerine Yıldız, kanunlar karşısında birinin diğerine göre üstünlüğü bulunmadığını, herkesin eşit olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bir anayasası ve kanunları olduğunu belirten Yıldız, şöyle konuştu:

"Bu kanunlar karşısında hepimiz eşitiz. Türkiye'de güvenliklerle özgürlüklerin aynı anda değerlendirilmesi gereken bir yapıdayız. Hele ki 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin güvenliğine, egemenliğe yapılan saldırıları daha yakından gözlemliyoruz. Sayın Demirtaş'ın açıklamalarını hep beraber izlemiştik. İfadeye çağrıldığı taktirde gitmeyeceğini söylemişti ama bu kanuni değil. Suçlu olduklarına karar verecek herhangi bir siyasi parti değil, yargıdır. Ülkemizde ne yazık ki PKK diye ülkenin bütünlüğüne kastetmiş bir örgüt vardır. FETÖ diye bir örgüt vardır, Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğine kastetmiştir. Bunların birliktelikleri de mevcuttur. Biz kararlıyız, ülkenin bütünlüğüne kastedenler için ne işlem yapılması gerekiyorsa o işlem yapılacaktır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.