Kayseri

FETÖ'nün ByLock ortak rehberi ve kullanım süreleri tespit edildi

14:21 02 Mart 2017
FETÖ'nün ByLock ortak rehberi ve kullanım süreleri tespit edildi

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında silahlı terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla dava açılan bazı sanıkların, ByLock'u kullanım süreleri ile ortak rehberde hangi isimlerle kayıtlı olduklarına ilişkin bilgiler, yargılandıkları Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesine ulaştı

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında ayrı ayrı dava açılan tutuklu eski polisler H.G, M.Y. ve M.Y. ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkemede sanıklara, ByLock programını kullanım süreleri ve ortak rehberde kayıtlı oldukları isimlerle ilgili bilgiler soruldu.

H.G savunmasında, hakkındaki iddiaları kabul etmediğini, FETÖ ile ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü.

Mahkeme başkanının, 11 Ağustos 2014'te telefonuna ByLock yükleyerek 68 farklı günde kullandığını ve ByLock ortak rehberinde isminin kayıtlı olduğunun tespit edildiğini belirtmesi üzerine H.G, iddianamede belirtilen telefon numarasının kendisine ait olduğunu ancak ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını savundu.

Aynı mahkemedeki diğer duruşmada hakim karşısına çıkan M.Y. de ByLock kullanmadığını ve söz konusu terör örgütü ile uzaktan yakından ilgisinin olmadığını öne sürdü.

Mahkeme başkanının, "29 Aralık 2014 ile 10 Nisan 2015 arasında 23 farklı günde ByLock kullanmışsın. Ortak rehberde de kaydın çıkmış" demesi üzerine M.Y, "İnternetten indirilen CIA ve benzeri programlara numaranızı yazınca, karşı taraf sizi nasıl kaydetmişse adınız öyle çıkıyor. Bu da öyle bir şey olabilir. Ben ByLock kullanmadım." dedi.

Diğer tutuklu sanık M.Y. de hakkındaki iddiaları kabul etmediğini söyledi.

22 Kasım 2014-22 Nisan 2015 tarihleri arasında 14 farklı günde ByLock kullandığı ve ByLock ortak rehberinde isminin kayıtlı olduğu tespit edildiği belirtilen M.Y, bu programı indirmediğini ve kullanmadığını savundu.

M.Y, Bank Asya'daki parasını da 17-25 Aralık sürecinden sonra çektiğini kaydetti.

H.G'yi sağlık sorunları dolayısıyla tahliye eden mahkeme heyeti, M.Y. ve M.Y'nin ise tutukluluklarının devamına karar vererek duruşmaları erteledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.