Kayseri

KalDer'i̇n i̇lk askeri̇ fabri̇ka üyesi̇ 2. Ana Bakım Merkez Komutanlığı oldu

12:21 15 Mart 2017
KalDer'i̇n i̇lk askeri̇ fabri̇ka üyesi̇ 2. Ana Bakım Merkez Komutanlığı oldu

2. Ana Bakım Merkez Komutanlığı, KalDer üyesi oldu.

2. Ana Bakım Merkezi Komutanı Albay Tayfun Türkoğlu, merkez komutanlığında gerçekleştirilen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, kalite kavramının dünyada ve Türkiye'deki tarihçesine değinerek KalDer'e üyeliklerin kabul edilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kalite kavramı ile ilgili ilk bulguların, M.Ö. 2000'li yıllara eski Mısırlılara kadar uzandığını belirten Türkoğlu, "Osmanlı döneminde sanayi ürünlerinin standartlara uygunluğu izlenmiş, belirlenen standartlar kadıların sicillerine kaydedilmiş ve ülkenin uzak bölgelerinde bile bu standartlara uyulması istenmiştir. Sultan II. Bayazıd 'Kanunname-i İhtisab-ı Bursa' nizamnamesi çıkararak satılan malların, kalite özelliklerine dikkat edilmesi gerekliliğini ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.

TSE'nin, 1950'de kuruluşu ve 1960'tan sonra planlı kalkınma dönemlerinin kalite adına Türkiye'deki önemli kilometre taşları olduğunu aktaran Türkoğlu, 1990 yılında KalDer'in kuruluşunun Türkiye'de kalite adına gelişime önemli ivme kattığını kaydetti.

Türkoğlu, şunları kaydetti:

"2. Erciyes Mükemmellik Zirvesi’ne katılmamızla birlikte KalDer'le başlayan dostluğumuz bugün itibariyle Tüzel üyelik sürecinin tamamlanması ile taçlanmıştır. Teşrifleriyle bizleri onurlandıran KalDer İstişare Kuruluna ve Kurul Başkanı Sayın Murat Başyazıcıoğlu'na tekrar teşekkür eder, kaliteye gönül veren sizleri, tüm subay, astsubay, mühendis, memur, uzman erbaş ve işçilerimi tebrik ederim. Başarılarınızın artarak devam edeceğine inanarak Tüzel üyelik sürecinin 2. Ana Bakım Merkezi Komutanlığı ailesine hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim."

KalDer İstişare Kurulu Başkanı Murat Başyazıcıoğlu, KalDer'in 1990 yılında toplam kalite yönetimi felsefesini ülkemizde yaymak amacıyla kurulmuş, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti.

Yaptıkları faaliyetlerin Kayseri'de oldukça ilgili gördüğünü anlatan Başyazıcıoğlu, şöyle devam etti: "Bugün, KalDer tarihinde ilk defa bir askeri fabrikanın üyelik sertifikasını takdim edecek olmaktan son derece gururluyuz. 2. Ana Bakım Merkez Komutanlığının üyelik süreci ise sayın Komutan Albay Tayfun Türkoğlu'nun samimi çabaları ve destekleri ile çok daha seri ve etkili şekilde gelişti. Keza sayın komutanın EFQM Mükemmellik Modeli Çerçevesinde 'Kurum kültürünün yapılandırılması ve kurumsal iletişim ile İlişkilendirilmesi' konulu doktora tezini tamamlamak üzere olduğunu ve bu vesile ile KalDer ve EFQM Mükemmellik Modeli hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olduğunu biliyoruz."
Tören sonunda KalDer üyelik sertifikası, Başyazıcıoğlu tarafından Albay Tayfun Türkoğlu'na teslim edildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.