Kayseri

Mardin-Diyarbakır karayolundaki terör saldırısı

13:42 16 Mart 2017
Mardin-Diyarbakır karayolundaki terör saldırısı

Mardin-Diyarbakır karayolundaki terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım'ın cenazesi, memleketi Kayseri'de toprağa verildi.

Şehit Yıldırım'ın (28) naaşı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyyid Burhaneddin Binası morgundan alınarak Talas Yenidoğan Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Burada helallik alınmasının ardından Yıldırım için Kalem Kırdı Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene şehidin ailesi, yakınları, Vali Süleyman Kamçı, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin eşi Esra Yıldırım, tabuta sarılarak, "Geldim aşkım, niye cevap vermiyorsun, niye kahvaltı hazırla da yiyelim demiyorsun." diyerek gözyaşı döktü.

Dedesinin kucağında oturan 2 yaşındaki oğlu Mehmet Alp'i kucağına alan şehit eşi, oğlunu tabutun yanına getirerek, "Oğlum bak baban burada, sarıl oğlum babana." dedi.

Şehidin gözü yaşlı annesi Selma Sevim ile babası Necati Yıldırım, tören sırasında güçlükte ayakta durdu.

Vali Kamçı, baba ve anne Yıldırım ile şehidin eşine başsağlığı diledi.

İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazının ardından top arabasıyla Kayseri Garnizonu ve Hava Şehitliği'ne götürülen şehit Yıldırım'ın naaşı burada toprağa verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.