Kayseri

Mazlumder'in ezan yasağına tepki

14:28 16 Mart 2017
Mazlumder'in ezan yasağına tepki

Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Mehmet Yakut ve beraberindeki bir grup dernek üyesi, Cumhuriyet Meydanı'nda İsrail'in başta Kudüs olmak üzere Filistin topraklarında ezanın hoparlörlerden okunmasını yasaklamak için aldığı kararı kınadı.

Burada konuşan Yakut, 2 karar daha alınırsa ve uygulamaya konulursa İsrail işgali altındaki Filistin topraklarında ezanın artık yüksek sesle okunamayacağını söyledi.

Bu uygulamayla inanç ve ibadet hürriyetinin engellendiğini belirten Yakut, "İsrail hükümetinin aldığı bu zorba kararı insan hakları ve ibadet hürriyetine yapılan despot ve çirkin bir karar olarak değerlendiriyor, kararın derhal sonlandırılarak uygulamaya konulmaması için İslam dünyasının dini bütün sivil toplum kuruluşlarını, Türkiye hükümetini, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı ile Uluslararası Adalet Divanını olaya müdahil olmak için harekete geçmeye davet ediyoruz." dedi.

Hollanda'nın skandal tavrını da eleştiren Yakut, ülkenin her türlü hukuku ayaklar altına alarak büyük bir insanlık suçu işlediğini ifade etti.

Yakut, Kuzey Irak'ın Halepçe kentinde 29 yıl önce yapılan katliamda hayatını kaybedenleri de andı.

Konuşmanın ardından bir müezzin İsrail'in ezan yasağını kınamak için ezan okudu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.