Kayseri

ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Poyrazoğlu:

17:41 04 Nisan 2017
ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Poyrazoğlu:

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, "Tıp fakültelerinin esas amacının sağlık hizmeti veren değil, sağlık eğitimi veren birimler olduğu gerçeği unutulmamalıdır." dedi.

ERÜ Tıp Fakültesi ve Kayseri Tabipler Odası tarafından Sabancı Kültür Sitesi'nde Tıp Bayramı töreni düzenlendi.

Törenin açılışında konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, tıp mesleğinde hayat boyu eğitimin önemli olduğunu dile getirdi.

Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, erişilebilir sağlık hizmetinin her birey için insan olmaktan kaynaklanan ve anayasa ile güvence altına alınan temel hak ve ihtiyaç olduğunu söyledi.

Sosyal devlet ilkesi gereği statüsü ne olursa olsun herkesin belli standartlarda etkin, kaliteli, eşit ve ulaşılabilir sağlık hizmetinden faydalanması gerektiğini ifade eden Per, sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkarılması için fedakarca çalışan, insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı amaç edinen bu onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren tıp çalışanlarının ve hekimlerin bayramını kutladı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu da tıp eğitimindeki sorunlar hakkında bilgi verdi.

Tıp eğitimin kötüye gittiğini ifade eden Poyrazoğlu, şöyle konuştu:

"Performans baskısı altında çok daha fazla hastaya bakma eğilimi, tıp eğitiminin gereksiz gibi görünmesi, eğitimle ilgili faaliyetlere yeterli mali kaynağın ayrılmaması, öğretim üyelerinin motivasyon ve isteklerini kırmıştır. Aynı zamanda öğrenci sayısının fazla olması, usta-çırak ilişkisi temeline dayanması gerekirken tamamen mekanikleşmiş bir tıp eğitimi programı, henüz daha tıp eğitiminin ilk yıllarında başlayan TUS sınavı kaygısı ve baskıları öğrencilerin tıp eğitimine olan motivasyonlarını bozmaktadır. Tıp fakültelerinin esas amacının sağlık hizmeti veren değil, sağlık eğitimi veren birimler olduğu gerçeği unutulmamalıdır."

Açılış konuşmalarının ardından Gevher Nesibe Teşvik Ödülleri ile 2016 yılında yayın sıralamasında ödül alan öğretim üyelerine teşekkür beratları verildi.

Ayrıca yeni atanan öğretim üyelerine cübbeleri giydirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.