Kayseri

KAYSO'da "tersine mühendislik" konferansı

17:09 15 Mayıs 2017
KAYSO'da "tersine mühendislik" konferansı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından "Kayseri sanayisinde tersine mühendislik uygulama kapasitesinin geliştirilmesi" projesi kapsamında konferans düzenlendi.

KAYSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta 3D optik endüstriyel tarama sisteminin sağladığı olanaklar anlatıldı.

Proje hakkında bilgi veren Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Afşin Alper Cerit, bölgede hızla büyüyen sanayinin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılamak üzere ERÜ Endüstriyel Tasarım Mühendisliği bünyesinde tersine mühendislik, modelleme ve kalite kontrol hizmetleri veren bir uygulama laboratuvarı kurmayı hedeflediklerini belirtti.

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi de bu projenin üniversite sanayi iş birliğinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu ve karşılıklı beklentilerin neler olduğunun anlaşılmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Dijitalleşen dünyaya ayak uydurulmasının zorunlu olduğunu ifade eden Büyüksimitci, "Uzmanlaşmayı ben de seviyorum. İşini belli konularda en iyi yapan insanları bir yerlerde toplayıp, belli prensipler dahilinde çalışarak bir şeyler ortaya koymak çok önemli. Zaman, vakit kaybetme zamanı değil. Artık herkes kendine özel bir ürün istiyor. 2000’li yıllarda bir ürünü 10 bin 20 bin tane üretirken günümüzde bin adetlerden bahsediliyor.” dedi.

Arçelik Tasarım Bölüm Direktörü Korkut Avcı ise genç tasarımcıların nasıl yetişmesi ve nelerin çözülmesi gerektiği yönünde kalıcı adımlar atılması gerektiğine işaret etti.

Türk sanayisinin en önemli sorunlarının başında marka oluşturmak ve bu markayı sürdürülebilir hale getirmeni geldiğini dile getiren Avcı, bu sorunu çözmek için gençlere yatırım yapmanın çok önemli olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.