Kayseri

Belediyeler kütüphane için iş birliği yaptı

18:32 19 Haziran 2017
Belediyeler kütüphane için iş birliği yaptı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Talas Belediyesi arasında kütüphane kurulması için işbirliği protokolü imzalandı.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) TOKİ Nizamiyesi bölgesindeki 7 bin 860 metrekare alanda Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Talas Belediyesi tarafından ortaklaşa kurulacak ve 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vermesi planlanan kütüphane için Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörlüğünde protokol imza töreni düzenlendi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, imza töreninde yaptığı konuşmada, yapımı planlanan kütüphanenin Türkiye'nin en prestijli araştırma kütüphanesi olacağını belirtti.

Kayseri'yi okuyan bir şehir haline getirmek için bu gibi kültürel yatırımlara ağırlık verdiklerini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Anadolu’nun en büyük en kapsamlı kütüphanesinin yapımı için bir protokol imzalayacağız. Kayseri, tabiki sanayi şehri, turizm şehri, sağlık şehri diye biliyoruz ama istedik ki, biz artık Kayseri'yi okuyan şehir haline de getirelim. Bunun için kültürel faaliyetlere önem veriyoruz. Çıkardığımız yayınlar, hazırladığımız kitaplar da bunun bir göstergesidir. Bunun yanı sıra çocuklarımıza küçük yaşlardan, hatta anaokulu seviyelerinden başlayarak okuma alışkanlığını kazandırmamız gerekiyor. Bunun için biz belediye olarak son iki sene içerisinde kütüphaneciliğe ve kütüphane yatırımına çok önem verdik."

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise yapmayı planladıkları kütüphanenin sadece Kayseri'nin değil Türkiye'nin en nadide kütüphaneleri arasında yer alacağını belirterek, "Yaklaşık 8 bin metrekare arsada 5 bin metrekare inşaat alanına sahip olan proje, 24 saat öğrencilerin vakit geçirebilecekleri fonksiyonların düşünüldüğü çok büyük bir yatırım olacak." dedi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Güven de bu projenin, üniversitelerinin dışa açılan yüzü olacağını söyledi.

Kütüphanenin konsept olarak 7 gün 24 saat açık olmasının da büyük önem taşıdığını belirten Güven, buranın oluşturulmasında emeğin geçenlere teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.