Kayseri

ERÜ'de başarı öyküsü paneli

16:22 21 Haziran 2017
ERÜ'de başarı öyküsü paneli

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Kariyer Yönlendirme ve Bilgilendirme Merkezi (KAYBİMER) tarafından "Bilime yön veren 100 Türk'ten biri olma başarı öyküsü" konulu panel düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Sabancı Kültür Sitesinde gerçekleştirilen panele, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Doğan ve Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derviş Karaboğa, Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Soylak, İzzet Bayraktar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Derviş Boztosun, KAYBİMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Füsun Acar ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Bilime yön veren 100 Türk sıralamasına giren Prof. Dr. Soylak, panelde yaptığı konuşmada, Türkiye’de 20'ye yakın üniversite ile ortak çalışma yürüttüklerini, başarıyı yakalamak için çalışmanın önemli olduğunu anlattı.

Ulusal işbirliği araştırmalarında en önemli noktalardan birinin ortak çalışmalar olduğunu ifade eden Soylak, bilimsel çalışmalarda yurt dışı bağlantısı ve uluslararası işbirliğinin önemine dikkati çekti.

Aynı listede yer alan Prof. Dr. Derviş Karaboğa da en önemli hedeflerinden birinin araştırma görevlilerini daha çok çalışmaya teşvik etmek ve tecrübelerinden faydalanmalarını sağlamak olduğunu aktardı.

Soylak ile Karaboğa'ya program sonunda tablo hediye edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.