Kayseri

Kayseri ihracatında artış

12:02 04 Ağustos 2017
Kayseri ihracatında artış

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri'nin temmuz ayı ihracat rakamlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 27,3 artışla 168,7 milyon dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Büyüksimitci, yaptığı yazılı açıklamada, Kayseri'nin ihracat rakamlarında iyi bir ivme yakaladıklarını, geçen yılki kayıplarını hızla telafi edeceklerini belirtti.

Temmuz ayında Türkiye'nin ihracatının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,2 arttığını aktaran Büyüksimitçi, "Kayserimizin ihracatı TİM verilerine göre yüzde 26,15’lik artışla 126,3 milyon dolar olmuştur. Bu veriler içerisinde yer almayan ihraç kayıtlı satışlarımız ve Kayseri Serbest Bölge’den yurt dışına yapılan ihracatlar dikkate alındığında geçen yıla oranla yüzde 27,3 artışla temmuz ayı ihracatımız 168,7 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Ülke ve şehrimiz açısından son derece önemli olduğuna inandığımız bu artış ivmesini koruyarak, geçen yılki kayıplarımızı hızla telefi edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İhracattaki artışın hem büyüme rakamlarına yansıyacağına hem de 15 Temmuz ihanetinin hasarlarını hızla ortadan kaldıracağına vurgu yapan Büyüksimitçi, şunları kaydetti:

"Bu rakamlar aynı zamanda Türkiye düşmanlarına en güzel cevap oldu. Kayseri'nin 7 aylık ihracatında ilk üç sırayı Irak, Almanya ve ABD aldı. İhraç edilen ürünlerde ise ilk üç sırada mobilya, tekstil, demir ve demir dışı metaller geliyor. Sanayicilerimizin bir taraftan geçen yılın kayıplarını telafi etmelerine destek verirken diğer taraftan da onları geleceğe hazırlama çabası içerisindeyiz. İnanıyorum ki şehrimizdeki Ar-Ge merkezlerinin sayısını artırarak üyelerimizin hem inovatif ve katma değeri yüksek ürünler üretmelerine hem de 4. sanayi devrimine hazırlanmalarına katkı sağlamış olacağız. Dolayısıyla bu durum ihracatımıza artı olarak yansıyacaktır. Şehrimizin ve ülkemizin kalkınması adına var gücüyle çalışan tüm sanayicilerimizi ve ihracatçılarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.