Kayseri

ERÜ'nün araştırma üniversitesi olması

15:58 27 Eylül 2017
ERÜ'nün araştırma üniversitesi olması

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, 10 araştırma üniversitesi arasında yer almalarına ilişkin, "Üniversitemiz bundan sonra da üstlendiği sorumluluğun bilinciyle, çok daha yüksek bir gayret ve özveri ile ülkemizin ihtiyaç duyduğu araştırmacıların yetiştirilmesi, uluslararası işbirliklerinin artırılması ve ülkemizin kalkınmasına yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürecektir." dedi.

Güven, rektörlükte düzenlediği basın toplantısında, ERÜ'nün araştırma üniversiteleri arasında yer almasının önemli bir başarı olduğunu söyledi.

ERÜ'nün sürdürülebilir kalite düzeyine sahip olduğunu ve kurumsallaşmasını ileri düzeye taşıdığını belirten Güven, iyi bir eğitim kurumu olarak hedefini de koruduğunu vurguladı.

Güven, ERÜ'nün başarısının tesadüf olmadığını, belirli aşamalardan geçerek araştırma üniversitesine dönüştüğünü dile getirerek Güven, şunları kaydetti:

"Üniversitemizin, YÖK Başkanlığı tarafından bir araştırma üniversitesi olarak nitelendirilerek ülkemizin 10 araştırma üniversitesi arasında yer almış olması memnuniyet verici olmakla birlikte, üniversitemize ve mensuplarımıza da önemli sorumluluklar yüklemektedir. Bundan sonraki dönemlerde de üniversitemizin araştırma kapasitesinin artırılarak daha ileriye taşınması için kurumsal politikalarımız katılımcı, dinamik ve stratejik yönetim anlayışı ile sürdürülecek, araştırmacılarımıza sağlanan desteklerin artırılması için tüm kaynaklar harekete geçirilecektir."

Araştırma üniversitelerinin genç kuşakların ülke kalkınmasına kazandırılmasında, ülkenin bilimsel kazanımlarının ileriye taşınmasında ve dünyadaki bağımsız duruşunda mihenk taşı olacağını vurgulayan Güven, sözlerini şöyle tamamladı:

"Araştırma üniversiteleri kendi kendisine yetebilen bir Türkiye'nin inşasına ve bilimsel çalışmalarıyla insanlığa katkı sunan ve geliştireceği yüksek teknolojilerle ülkemizin dünyada daha fazla söz sahibi olmasına yardımcı olan kuruluşlar olacaktır. Üniversitemiz bundan sonra da üstlendiği sorumluluğun bilinciyle, çok daha yüksek bir gayret ve özveri ile ülkemizin ihtiyaç duyduğu araştırmacıların yetiştirilmesi, uluslararası işbirliklerinin artırılması ve ülkemizin kalkınmasına yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.