Kayseri

Eski Amerikan Koleji gençlik merkezi oldu

15:13 19 Ekim 2017
Eski Amerikan Koleji gençlik merkezi oldu

Kayseri'de 1889 yılında Amerikan Koleji olarak yaptırılan bina, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek gençlik merkezine dönüştürüldü.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas ilçesinde 5 yıl önce başlanan ve restorasyonu tamamlanarak gençlik merkezine dönüştürülen binadaki tanıtım toplantısında, merkezde dijital kütüphaneler, etüt, okuma, oyun ve konferans salonları, yatakhane gibi birimler bulunduğunu söyledi.

Merkezde, vatanını ve milletini seven, bayrağına, ezanına sahip çıkan gençler yetiştireceklerini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Yıkılmak üzere olan binayı restorasyon ile ayağa kaldırdık. Burası meclisimizin kararı ile KAYMEK şirketimize devredildi. Burada hafta sonları başarılı öğrencilerimizi iki günlük kampa alıyoruz. Ayrıca şehrimizdeki lise öğrencilerinden başarılı olan ve gelecek vadeden her yıl 20 öğrenciyi burada misafir edeceğiz.

Öğrencilerimize özel hizmet vereceğiz. Gündüz okullarına gidecek olan öğrencilere ilave eğitimle yabancı dil ve sosyal bilimler dersleri vereceğiz. Onlarla yakından ilgileneceğiz. Ayrıca yaz kampları yapacağız. Burada yetişen çocuklarımız ilerde en iyi mesleklerin sahipleri olacak.''

Çelik ayrıca binanın 4 yıldızlı bir otel çehresine kavuştuğunu ve tarihe sahip çıktıklarını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.