Kayseri

Melikgazi'de restorasyon çalışmaları

17:06 30 Kasım 2017
Melikgazi'de restorasyon çalışmaları

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediyenin onardığı Çifteönü Cami ile Gubaroğlu Mescidi'nde incelemelerde bulundu.

Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, tarihi mekanların onarılarak gelecek kuşaklara aktarılması ile Anadolu kültür ve sanat yapılarının yaşatıldığını belirtti.

Melikgazi sınırlarında yer alan birçok tarihi eserin dünya kültür varlıkları içerisinde bulunduğunu anlatan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Çifteönü Cami ile Gubaroğlu Mescidi'nde sivil mimari örneğinde restorasyon çalışması hızla devam ediyor. Araya kış şartları girince mevcut yapıyı koruma amacıyla gerekli önlemleri aldık. Kayseri'de bu uygulama ilk kez Melikgazi Belediyesi ekibi tarafından hayata geçirildi. Böylece kış şartlarında da yapının iç restorasyonu hız kesmeden devam edecek. Melikgazi Belediyesi olarak geçmişimizi seviyor, geçmişimizle, tarihimizle övünüyoruz. Onlara layık olabilmek için Kayserimizdeki tüm tarihi dokuyu ele alma niyetiyle yola çıktık ve çalışmalara hızla devam ediyoruz. İnşaat çalışması planlandığı gibi devam etmektedir. Bu yıl sonunda hizmete açacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.