Kayseri

Başkan Çelik yatırımlarını anlattı

14:29 31 Ocak 2018
Başkan Çelik yatırımlarını anlattı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, belediye başkanlığı döneminde gerçekleştirilen yatırım ve projeler hakkında bilgi verdi.

Büyükşehir Belediyesine bağlı Talas-Erguvan Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ile davetliler katıldı.

Etkinlikte konuşan Çelik, katılımcılara belediye başkanlığı döneminde gerçekleştirilen yatırım ve projeler hakkında bilgiler vererek yatırımlarla dolu üç yıl geçirdiklerini belirtti.

Belediyecilik tarihinin en yoğun yıllarını yaşadıklarını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Bu üç yıl içinde meydana gelen 15 Temmuz darbe girişimi, terörle mücadele, seçimler gibi belediye çalışmalarını olumsuz etkileyen unsurlara rağmen bir taraftan rutin belediyecilik hizmetlerini yaparken bir taraftan da vizyon projeleri hayata geçirdik.

Başka belediyelerin 5-10 yılda yapamayacakları işleri üç yılda yaptık. İlk etapta hazır olan projeleri tamamladık. Bu arada anketler, kamuoyu araştırmaları, yuvarlak masa toplantıları, ilçelerde yapılan toplantılar, muhtarlarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla toplantılar, kurum içi ortak akıl toplantıları ve vatandaşlarla yapılan görüşmelerle her kesimi dinleyerek yeni dönemi planladık.

Yeni dönem için 'Planlı Gelişim, Estetik Dönüşüm, Fonksiyonel Değişim' şeklinde yeni bir vizyon belirledik işe planlamayla başlayarak Ulaşım Master Planı, Kentsel Dönüşüm Master Planı, Tarımsal Gelişme Ana Master Planı ve Üst Ölçekli Ana İmar Planını yeniledik."

Ulaşım alanında üç yılda 1 milyon 100 bin ton sıcak asfalt kullanıldığını belirten Çelik, yatırımlarının hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.