Kayseri

Kamu Başdenetçisi Malkoç:

14:24 06 Şubat 2018
Kamu Başdenetçisi Malkoç:

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, kurumu tanıtmak için il il dolaştıklarını belirterek, "Tanınırlığımız arttıkça müracaat da o oranda artıyor." dedi.

Malkoç Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'yı ziyaretinde, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (KDK) kuruluş gayesinin kamu hizmetlerinin kalitesinin artırılması olduğunu söyledi.

Malkoç, "Vatandaşla idare arasındaki ilişkilerde iyi yönetim ilkelerinin yerleşmesi, denetim yoluyla kamuda şeffaflığın sağlanması, vatandaşın hak arama kültürünün yaygınlaşması için çalışıyoruz. Görevimizin Avrupa'daki tanımlanması 'halkın avukatı' şeklindedir. Bizler devlet ile halk arasındaki ilişkilerde halkın avukatlığını yapıyoruz." diye konuştu.

KDK'nin yeni kurulduğu için tanınırlığının henüz istenilen seviyede olmadığına da değinen Malkoç, şunları kaydetti:

"Kurumuzu tanıtabilmek amacıyla il il dolaşıyoruz. Basınla ilişkilerimizi geliştiriyoruz. Tanınırlığımız arttıkça müracaat da o oranda artıyor. Hedefimiz, Türkiye'yi gerek yerel yönetim alanında gerek eğitim sağlık veya benzeri alanlarda en iyi yönetime kavuşturmak. Ülkemizin çeşitli hedefleri var. Biz de bu hedeflere ulaşırken kaliteli hizmeti yaygınlaştırabilmek için çalışıyoruz. KDK ve bizim gibi çalışan kurumlara ihtiyaç var."

Vali Kamçı da KDK'nin son yıllarda kurulan önemli kuruluşlardan olduğunu belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Malkoç, daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i de makamında ziyaret etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.