Kayseri

Kayseri'de tekli eğitime geçiş çalışmaları

12:11 20 Şubat 2018
Kayseri'de tekli eğitime geçiş çalışmaları

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, 2019-2020 eğitim öğretim yılı sonunda, tekli eğitime geçilmesi için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde basın toplantısı düzenleyen Elmalı, tekli eğitime geçmek için Milli Eğitim Bakanlığının birçok çalışma yürüttüğünü söyledi.

Tekli eğitime geçiş için çalışmalar yaptıklarını aktaran Elmalı, "Kayseri'de ikili öğretim yapan 144 okulumuz bulunmaktadır. Bu okullardan yaklaşık 20'si kendi eğitim bölgesinden öğrenci alıp, kayıt bölgesi dışından öğrenci almayarak tekli eğitime geçebilecektir. Diğer 77 binada tekli eğitime geçiş yapabilmesi için ise arsa temini ve temin edilen arsalara bina yapma çalışmalarımız hızla devam etmektedir." dedi.

Tekli eğitime geçiş için ihtiyaç duyulan derslik sayısının, bin 464 olduğunu ifade eden Elmalı, şunları kaydetti:

"2018 Yatırım Programı'nda bulunan işlerimizin tamamının ihalelerini, yıl sonu itibariyle bitirilmeyi hedeflemekteyiz. 2017'de, 3 hayırsever tarafından yaptırılan okullar tamamlanarak eğitim öğretime başlamıştır. Hayırseverlerle görüşmeler yapılarak, yeni protokoller hazırlanmaya ve ilimize yeni yatırımlar kazandırılmaya çalışılmaktadır. Ayrıca, ekim ayına kadar 15 okulumuz tamamlanarak, eğitim öğretim faaliyetine başlayacaktır. 2018 İl Yatırım Programı'nda 50 yatırımımız bulunmakta olup, bu projeler bakanlığımıza sunulmuş ve bu projeler bakanlığımız tarafından onaylanmıştır. Yıl içerisinde toplam 34 okulun arsa işlemleri tamamlanmış olup, proje aşamasına getirilmiştir. Devlet Yatırım Programı kapsamında, 2 yatırımın inşaatı devam etmedir. Arsa Karşılığı Okul Yapımı Projesi kapsamında 25 projemiz kabul edilmiş olup, Defterdarlık ve Milli Emlak Müdürlüğü tarafından satılacak arsa temin çalışmalarına başlanmıştır. Satılacak arsa karşılığında yüklenicilere okul yaptırılacaktır. Bu çalışmalar ve planlanan yatırımlar tamamlandığında, il merkezindeki derslik sorunu çözüme kavuşmuş olacaktır."



























YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.