Kayseri

Başkan Çelik, gazetecilerle Mostar'a gitti

16:56 06 Ağustos 2018
Başkan Çelik, gazetecilerle Mostar'a gitti

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kentteki basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ile kentin kardeş şehri olan Mostar'a gitti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çelik, Mostar’daki temaslarına KAYMEK Kurs Merkezi'ni ziyaret ederek başladı.

Başkan Çelik, Anadolu'da marka haline gelen KAYMEK'in ülke sınırlarının dışına taşan hizmetlerini yerinde gördü.

Mostar Köprüsü ve çevresindeki esnaf ve vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Çelik, Bosnalıların Kayseri ile ilgili düşüncelerini aldı.

Mostar'daki KAYMEK Kurs Merkezi'nde yer alan serginin açılışına da katılan Çelik, insana yatırım ve gönül belediyeciliğini kardeş şehir olan Mostar'da da uyguladıklarını belirtti.

Gönül belediyeciliği kavramının slogan olarak kalmadığını ve eyleme de döndüğünü ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyemiz Mostar ve farklı şehirlerde son üç yılda bin kursiyere eğitim verdi. Biz tüm bu hizmetleri TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü ile yapıyoruz. Hizmet ederken de din, dil, ırk ayrımı yapmadan gerçek kardeşliği tesis ediyoruz. Büyükşehir Belediyemiz yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da hizmet kalitesini ortaya koymuş ve insanların gönlünü ve güvenini kazanmayı başarmıştır. Ecdadımızın bize emaneti olan bağımızı hiç koparmadığımız güzel Mostar’a hizmet vermekten onur duyuyoruz. Üstelik hizmetlerimiz sadece kurslarla sınırlı değil. İhtiyaç duyan sosyal grupların yanında oluyoruz. Mostar’daki yetimhanede ve engelliler okulunda da biz varız. Buralarda da kurs ve malzeme desteği sağlıyoruz. Ramazan ayında burada verdiğimiz iftar takdir toplayan işlerimizin başındaydı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.