Kayseri

İsim benzerliği başına dert oldu

10:00 20 Ocak 2020 1 Yorum Var
İsim benzerliği başına dert oldu

Kayseri’de sucuklarında kanatlı hayvan eti çıkan kasap ile ismi aynı olan firma, müşterilerinin yüzde 70’ini kaybetti

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde taklit ve tağşiş yapan 229 firmaya ait 386 ürünü açıklandı. Kayseri’de de bir kasapta satılan sucuklarda kanatlı hayvan eti tespit edildi. Bu kasap ile aynı ismi taşıyan ve ‘Kayseri’nin Yillisi’ patentli sloganı ile ‘İrişgirik’ marka sucuklar üreten Koçak Gıda sahibi 48 yaşındaki Mehmet Dayıoğlu, isim benzerliğinden dolayı işlerinde düşüş yaşandığını kaydetti.

Dayıoğlu, “Bir isim benzerliğinden dolayı biz mağdur olduk. Kayseri’de Koçak gıda olarak İrişgirik sucukları bizim tescilli markamızdır. Koçak Kasabı ile isim benzerliği meydana geldi. Onların sucuklarının içinde kanatlı hayvan eti çıkmış. Bizimde ismimiz ‘Koçak’ olduğu için vatandaşlar burası zannediyor. Bu da bizim aleyhimizde bir algı oluşturdu. Bu algının yıkılması için gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Çünkü bizim uzaktan yakından o kasap ile hiçbir bağlantımız yok. Bu olaydan sonra işlerimizde yüzde 70 civarında bir azalma oldu. İsmin açıklandığı sitede kasabın adının altında adresi yazıyor ama insanlar sadece isme bakıyorlar. Ondan dolayı direk olarak bizim firmamız zannediliyor. Bundan dolayı mağdur olduk. Bu mağduriyetimizin düzeltilmesi için uğraşıyoruz. Biz ürünlerimizi tamamen erkek dana etinden yapıyoruz. Aynı zamanda veteriner kontrolünde kesimlerimizi yapıyoruz. Karkas olarak gelen ürünlerin tamamını sucuğun içine çekiyoruz. Sinir ayırma makinesi de getirttik. Etin sinirleri dahi ayrılıyor. Biz Kayseri’mizin ismini yüceltmek için elimizden geldiğince çaba sarf ederken, böyle bir mağduriyetle karşılaştık. Bundan dolayı mustaribiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Leyla cömert. 4 yıl önce Şikayet Et
    Kötü ve talihsizce bir tesadüf, insanların "gercekleri araştırmadan konular ve kişiler hakkında yargısız infaz yapmaya alışmışlar!" "Birilerinin !... söylediklerine hemen inanarak "asılsız suçlamalar ve yorumlar !" yapılarak esnaflar yada kişiler yıpratılıyor... Gerçekten suçlu veya hatalı kişiler ise cirit atıyor'lar...!!! Bence bu büyük bir haksızlık ve iftara atmaktır! Bu esnafın bölgesel tv kanalında tekzip yayınlayıp gerçekleri ve isim benzerligini kanıtlamalıdır. (Nacizhane fikrimdir.) "Bölge belediye başkanlığı ,ve Gıda Müdürlüğünün, ve Kayseri ve bu olayın yaşandığı halkın da, bu esnafımıza yardımcı olmalarını temenni ederim. Saygılarımla.
    Cevapla
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    eeee....değiştir ismini o zaman,memlekette isim mi yok.saçma birşey.birde dükkanın üstüne -isim benzerliği yüzünden yanlış anlaşılma olmuştur - diye yazı yazıp olayı açıkla.
    Cevapla
  • Fatih sarı 4 yıl önce Şikayet Et
    Zafer abicim ben kayseride yaşıyorum yıllardan beri hep o kasaptan alışveriş yaptık hatta o kasabın oğlu benim sınıf arkadaşım şimdiye kadar bir kötülükleri olmadı herkes severek alışveriş yapardı isim değişikliği olamaz uzun yıllardır ismi aynı o isimle tutturmuş işini neden değiştirsin ki yani
  • Şeref özaltın 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam kendi işyerinin ismini Bi başkasının suçu yüzünden neden değiştirsin. Okadar kolayı yeni isimle tanınır hale gelmek. Hadi herşeyi yaptı değiştirdi diyelim. Herkes derki bunda da Bi iş var değiştirdi. Esnaflık yapmayan insanlar ne kadarda kolay konusuyorsunuz esnaflara akıl verirken
  • Betul 4 yıl önce Şikayet Et
    Öyle yapsa fişlendi de değiştirdi olur.
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.