Kayseri

Askerlik yapabilmek için 3 ayda 61 kilo verdi

09:46 16 Ekim 2020 18 Yorum Var
Askerlik yapabilmek için 3 ayda 61 kilo verdi

Kayseri'de fazla kilosu nedeniyle askere alınmayan 21 yaşındaki Embiya Kurtul, askere alınabilmek için 3 ayda tam 61 kilo verdi. Askere giderek vatani görevini tamamlayan Kurtul, "Vatan aşkı için kilo verdim" dedi.

Kayseri'nin Talas ilçesi Kepez Mahallesinde yaşayan Embiya Kurtul, geçen yıl ekim ayında askere gitmek için sağlık kontrolünden geçti. Kilosu 166 olan Kurtul'a askere gitmesi için 116 kiloya düşmesi gerektiği söylendi. Bunun üzerine Kurtul, kendisine özel diyet uyguladı. İnşaat ve tarım arazilerinde çalışan Kurtul, spor yapıp, yediklerine dikkat ederek 3 ayda 61 kilo verdi. 105 kiloya düşen Kurtul, geçen Şubat ayında askere gidip, 6 aylık vatani görevini tamamlayarak, memleketine döndü.'

'VATAN AŞKI İÇİN KİLO VERDİM''

Kurtul, "Kiloyu askere gitmek istediğim için vermek istedim. Günüm gelince geçen yıl Ekim ayında gidip muayene oldum. Fazla kilolarım nedeniyle askere gidemeyeceğimi söylediler. Ben de kilo vermek için kendime diyet uyguladım. Spor salonuna gittim ve çeşitli spor hareketleriyle 166 kilodan 105'e düştüm. Sonrasında 25 Ocak'ta yeniden muayene oldum ve askere gidebileceğimi söylediler. 10 Şubat'ta askere gidererek vatani görevimi yaptım. Vatan aşkı için kilo verdim. Askerlik gidilmesi gereken bir yer. Çoğu insan kaçıyor ama bu kaçılmayacak bir görev" diye konuştu.

''HEDEFİM 100 KİLOYA DÜŞMEK''

Kendisine kilo vermesi yönünde çeşitli öneriler yapıldığını kaydeden Kurtul, "Bana 'ilaç iç', 'ameliyat ol' diye öneren çok oldu. Ben kilo vermeyi kendim denemek istedim. Spor yaparak denedim ve sonunda başardım. Bu kiloları 3 ayda verdim. Köyde de çiftçilik yapmak ve inşaatta çalışmam kilo vermeme yardımcı oldu. Şu an eski halimden çok iyiyim. Eski halimi şimdi düşünemiyorum. Eskiden ikinci kata çıkarken çok zorlanıyordum. Şimdi ise, yerimde duramıyorum. Hedefim 100 kilo olmak" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

18 Yorum Var
  • gsli 3 yıl önce Şikayet Et
    helal sana türk oğlu türk
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Gökhan 3 yıl önce Şikayet Et
    bende 15 ay yaptımda.o yaptığım şey için 15 dk çağırsalar gitmem.askerlık falan deil birilerinin egosunu doyuruyoz.karısına çocuguna söz geciremeyen ayyaşların egosunu doyurduk
    Cevapla
  • İstanbul-18 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın adam. Yalnız sana bir ağabey tavsiyesi, çok dikkat etmen gerekiyor. Ben de 23 kg verdikten sonra işi rahata verdim artık kilo almam dedim sonuç hüsran şuan verdiğim 23 kg yi aynen almış durumdayım.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Caner 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yiyonuz be koçum
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ramazan Şevik 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana, ben de eğri tutan kolumu saklayarak askere gittim. koçum benim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.