Kayseri

Engelli genç edebiyat sevgisiyle yaşama bağlanıyor

12:22 14 Haziran 2021
Engelli genç edebiyat sevgisiyle yaşama bağlanıyor

Kayseri'de yaşayan bedensel engelli yazar 23 yaşındaki Ömer Faruk Kotay, ilkokul yıllarında ilgi duymaya başladığı edebiyatla birlikte yaşama tutundu.

Dünyaya 6,5 aylık prematüre olarak gözlerini açan ve bedensel engelli olarak hayatını sürdüren Kotay, ilkokul çağlarından itibaren edebiyata ilgi duydu. Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Kotay, toplumsal bilinçlenmeyi ve anlayışı ortaya koyma adına arkadaşlarıyla kurduğu internet sitesinde edebiyata ilgi duyanları buluşturduğunu söyledi.

“ENGELLİ ARKADAŞLARIMIZ EĞİTİM VERİYOR”

Edebiyat, şiir, deneme, makale alanındaki çalışmalarla engellilerin sorunları üzerine yöneldiklerini anlatan Kotay, şunları kaydetti:

"Yetenekli ve engelli insanlarla röportajlar yapıyoruz, kurumlarla görüşüyoruz. Rehabilitasyon merkezi ziyaretleri yapıyoruz. Oralarda ailelerimizin dertlerini diniliyoruz. Onların sıkıntılarını kaleme alıyoruz. Engelli arkadaşlarımız engelsiz insanlara eğitim veriyor. Her ayın bir konusu var. O ay engellilerle alakalı belirlediğimiz sıkıntılarla ilgili yazılar kaleme alıyoruz."

“İNSANLARIN SÖYLEYEMEDİKLERİNİ SÖYLEYEN ADAMSINIZ”

Edebiyatın kendi dünyasında önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Kotay, "Edebiyat bana insanları kazandırdı diyebilirim. Yazarlık yapmaya başladıktan sonra hayata başka bir gözle bakmaya başlıyorsunuz. İnsanlar da size başka bir gözle bakmaya başlıyor. Çünkü siz insanların söyleyemediklerini söyleyen adamsınız. Engeliler üzerinden konuşacak olursam 'bu da benim gibi yazmış, aynı ben' diyor." ifadelerini kullandı.

Birçok yazar ve şairi kendisine örnek aldığını ifade eden Kotay, üç seri halinde yazdığı polisiye romanı çıkarmaya çalıştığını aktardı

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.