Kayseri

Kayseri’de tedirginliğe sebep oldu! Metrelerce yükseğe zıplıyor

12:41 11 Temmuz 2021 6 Yorum Var
Kayseri’de tedirginliğe sebep oldu! Metrelerce yükseğe zıplıyor

Kayseri’de ısınan havalarla birlikte 'sarıkız örümceği' (camel spider), geceleri ortaya çıkmaya başladı. Et parçalarını kolayca koparıp yiyebilen sarıkız örümcekleri, görenleri tedirgin ediyor.

Merkez Kocasinan ilçesi Saraycık Mahallesi'nde görülen örümcekler, bölgede tedirginliğe neden oldu. Özellikle akrep, kertenkele, hatta fare ve kendinden büyük memelilerle bile beslenebilen, güçlü çeneleri sayesinde et parçalarını kolayca koparıp yiyebilen sarıkız örümcekleri, mahallede endişeye neden oldu. Yaklaşık bir insan eli kadar boyu olduğu belirtilen ve bir metre yükseğe zıplayabilen örümcekler nedeniyle ilaçlama yapılmasını veya alternatif önlemler alınmasını isteyen bölge halkı, bu tür örümceklerin yaz aylarında sıklıkla görüldüğünü ifade etti.

TÜRÜNÜN HEPSİ ETLE BESLENİYOR

Sarıkız örümceği Türkiye'de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, dünyada da yoğun olarak Afrika ve Namibya'da bulunmaktadır. Beslenme şekillerinden dolayı diğer iri örümcek türlerinden farklıdır. Sarıkız örümceği türlerinin hemen hemen hepsi etle beslenmektedir. Görsel olarak akrep türünün sarısı gibi görünüme sahip olan sarıkız örümcekleri, akrep dahil birçok hayvanı yiyerek beslenebilir. Boyları 8-10 santim olan sarıkız örümceği, avlarını dişleriyle ovuşturduğu için ısırdığını fark edemezler. Gözleri ışıktan rahatsız olduğu için yalnızca geceleri hareket eder. Saatte 1,5 kilometre katedebilir ve 1 metre yüksekliğe zıplayabilir. Zehirli olmadıkları fakat kuvvetli çenelerinin ısırıklarının oldukça fazla can yaktığı söyleniyor.

 

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • ben 2 yıl önce Şikayet Et
    yine aynı terane. daha önce de çıktı. örümceklerin hepsi etle beslenir. otla beslenen örümcek yok ki zaten. insana saldırdığını duymadım. zararlılara karşı faydalı bir böcek. yani 10 cm lik zehirsiz bir böcekten korkmak tuhaf ya. ha saldırırsa basarsın üstüne. 30 metrelik bir devi düşünün insanı görünce korkuyor. yani aynı derece komik bir durum.
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    yalnız bir bakımada faydalı bir yaratık,ve gece hareket edebiliyormuş,akrep,fare gibi şeylerle beslendiğine göre faydasıda çok,ve gece avlandığına ve bilhassa ağaçlık,ormanlık yerlerde bulunduğuna göre fazla endişeyede gerek yok.sonra gece vakti karanlıkta ne işin var ağaçlık,ormanlık yerlerde,gece vakti oralara anca pis işler için gidilir.ama evinde,bahçende görürsen öldür,ama dışardakine dokunma.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • yorumsuz.. 2 yıl önce Şikayet Et
    zehirli bif türdür.ısırdığı bolgeyi çürütür.Kirsehir kırsalda fazlaca görülür.
    Cevapla
  • Milli envanter ? 2 yıl önce Şikayet Et
    Allâh bu tür varliklari bosuna yaratmaz , hiç akil etmezmisiniz =>> bu tür böcekler Milli savunma bakanliginca incelenmeli kompozisyon yapilarina bakmali, elastisiteye ziplamaya sicaga ve soguga dayniklilik.... vesaire gibi teslerden geçirmeli !!! bu tür böceklerin envanteri yapilmali, Devlet ihbar hatti kurmali , bu tür yaratiklar koruma altina alinmali
    Cevapla
  • vay be arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    devlet bunları yetişdirip pkk ypg nın bulunduğu dağlara bırakmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.