Kayseri

Kayseri'deki o ağaca kimse dokunamıyor-Yerelin Nesi Var?

08:30 15 Ağustos 2021 1 Yorum Var
Kayseri'deki o ağaca kimse dokunamıyor-Yerelin Nesi Var?

Haber7 okurları için yerelin en çarpıcı 5 haberini derledik.

Bu hafta tüylerimizi diken diken eden en esrarengiz olayla Kayseri’de karşılaşırken, Ordu’da yıllar sonra kavuşan baba oğul ile duygulanıyoruz. Denizli’de ineğin nadir doğumuna şaşkınlık içinde şahit oluyor ardından Düzce’deki resim öğretmeni Turgut’un eserlerine hayran kalıyoruz. Haftanın en mutlu haberini ise Kırklareli’nde Alman vatandaşı Aylin Turkieh’den alıyoruz.  

Peki, bu hafta sizin ilinizde nasıl geçti? Görüş ve yorumlarınızı bekliyoruz.

1.EN ESRARENGİZ

♦Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde 1700 yılında dikildiği rivayet edilen ve ‘7 kardeş’ olarak bilinen ağaçlara, halk arasında yayılan ‘bu ağacı yakarsan korkuturlar’ söyleminden dolayı kimse dokunamıyor.

2.EN AKILALMAZ

♦Denizli’de Yasemin Bozkurt’a ait olan inek nadir görülen bir şekilde üçüz doğurunca herkesi şaşırttı. Ender rastlanan üçüz doğumda erkek olan buzağılara Davut, Cemil ve doğumu yaptıran Veteriner Hekimi Özkan Beşenk’in adı verildi. 

3.EN DUYGUSAL

♦İtalya'dan Türkiye'ye film gibi hikaye! Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Osman Zerey 1979 yılında çalışmak için gitti İtalya'nın Milano kentinde İtalyan bir kadınla evlendi bir oğlu oldu. 1985 yılında Zerey sınır dışı edilince kaybettiği oğluna 36 yıl sonra kavuştu.

4.EN MUTLU

Almanya vatandaşı Aylin Turkieh akrabalarından etkilenerek İslam dinini araştırdı ve Kırıkkale'nin Bahşılı ilçeside müftülük tarafından yapılan ihtida töreninde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

5.EN SANATSAL

Resim öğretmenliği mezunu olan 32 yaşındaki Şeyda Turgut Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, ağaç köklerinin arasına çamurdan heykeller yapıyor. Ağaçların köklerindeki heykeller dikkat çekerken, Turgut eserlerine zarar verilmemesi için, 'Lütfen dokunmayın. Tarihi eser değil. Boşuna heyecanlanmayın' yazılı kâğıt astı. 

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Kökleri sevdim
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.