Kayseri

Kayseri’de arkadaşını öldürmüştü, cezası belli oldu!

15:23 13 Ocak 2022 3 Yorum Var
Kayseri’de arkadaşını öldürmüştü, cezası belli oldu!

Kayseri’de alacak meselesi yüzünden tartıştığı arkadaşını öldüren Ahmet Korkut (34), 'tahrik' ve 'iyi hal' indirimi ile 16 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 2 Eylül 2020’de  Talas ilçesi Yenidoğan Mahallesi İlçe Emniyet Müdürlüğü yanındaki parkta meydana geldi. Esnaf Ahmet Korkut, alacak meselesi nedeniyle husumetli olduğu arkadaşı Süleyman Köşker (35) ile görüşmek istedi. Bunun üzerine ikili olayın yaşandığı parkta bir araya geldi. Bir süre sonra ikili arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine Ahmet Korkut üzerinde taşıdığı bıçakla Köşker'e saldırdı. Göğsünden bıçaklanan Süleyman Köşker hayatını kaybederken, Korkut polis ekiplerince gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Hakkında da ‘kasten adam öldürme’ suçundan dava açıldı.

Kayseri’de arkadaşını öldürmüştü, cezası belli oldu!“SÜLEYMAN İLE ARAMIZDA HUSUMET VARDI”

Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuklu sanık Ahmet Korkut, cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, ölen Köşker’in şikayetçi yakınları mahkeme salonunda hazır bulundu. Son sözü sorulan sanık Ahmet Korkut, “Banka kredisinin ödenmesi konusunda Süleyman ile aramızda husumet vardı. Olay günü konuşmak için bir araya geldik. Beni tahrik etti. Sonrasında bu olay meydana geldi. Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Korkut’u, ‘kasten adam öldürme’ suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı, ardından  ‘tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimleri uygulayarak cezasını 16 yıl 6 ay hapis cezasına düşürdü..

cinayet davası

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Volkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ölen öldüğüyle kalır kalan 5 sene sonra çıkar,ülkemin yargıçlarının adalet anlayışı maalesef bu.Ölen gitti,suçluyu topluma kazandıralım anlayışı bu ülkede adaleti bitirdi.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    ølen kendini savunma hakki yok digeri ne sallar ise mahkeme dogru kabul eder ayni kadinin her dedigi dogru diyen dandik sistem gibi mazaret cok ønemli degil øldurme gibi seylerin cezasi en az 70 yil olacak her masal anlatmayi nasil gercek kabul ederler cezalar cok az
    Cevapla
  • Fetti 2 yıl önce Şikayet Et
    Tahrik edildiği nasıl tespit ediliyor. Şahit mi, beyan mı
    Cevapla
  • Çokmu Lazım 2 yıl önce Şikayet Et
    Çokmu lazım emniyete git sor.ispat varki indirim var
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.