Kilis

Kilis'te Suriyeli aileler yararına kermes

14:56 01 Aralık 2015
Kilis'te Suriyeli aileler yararına kermes

 Kilis'te ihtiyaç sahibi Suriyeli aileler yararına kermes düzenlendi.

Kilis İzzetli Kadınlar Derneği tarafından Kilis Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenevi bahçesinde Suriyeli ihtiyaç sahipleri yararına kermes açıldı.

Kıyafet, süs eşyası, dantel, nakış ve ev yemeklerinin satışa sunulduğu kermesin açılışı  Belediye Başkanı Hasan Kara tarafından yapıldı.

Suriyeli kadınları tebrik eden Kara, yaptığı açıklamada, kentte yaklaşık 110 bin Suriyeli misafiri ağırladıklarını belirterek, "Kentimizin nüfusu 90 bin 400 olmasına rağmen 110 bin mülteciye ev sahipliği yaparken hiçbir sıkıntı yaşamayan örnek bir ildir. Bu nedenle Nobel Barış Ödülü'nün Kilis'e verilmesi lazım"dedi.

Dernek Başkanı Nejla Alshıkh ise üç yıldan bu yana kermes düzenlediklerini belirterek, gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kermeste dernek bünyesinde açılan trikotaj, giyim ve hediyelik eşya kurslarında eğitim alan yaklaşık 200 öğrencinin el emeği göz nuru ürünlerinin satışa sunulduğunu aktaran Alshıkh, kermesten elde edilen gelirin zor koşullarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli aileler için harcanacağını sözlerine ekledi.

Kermes, 2 gün açık kalacak. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.