Kilis

Taksiciden şehit yakınları ve gazilere ücretsiz hizmet

17:30 12 Aralık 2015
Taksiciden şehit yakınları ve gazilere ücretsiz hizmet

Kilis'te bir ticari taksi şoförü, şehit yakınları ve gazilere ücretsiz hizmet veriyor

Kilis'te ticari taksi işleten kişi, şehit yakınları ve gazilerden ücret almıyor.

Mehmet Sanlı Mahallesi'nde bir taksi durağında taksi işleten Ökkeş Çakmak, gazetecilere yaptığı açıklamada, son zamanlarda artan terör olayları ve gelen şehit haberlerine çok üzüldüğünü belirtti. 

Aracına ilk etapta "Şehit Ailelerine Ücretsizdir" yazısı astığını dile getiren Çakmak, daha sonra uygulamaya gazileri de dahil ettiğini söyledi.

Yaklaşık 8 ay önce Kilis Milli Eğitim Müdürlüğünden emekli olduğunu ve taksicilik yapmaya başladığını anlatan Çakmak, vatan için canlarını ortaya koyan güvenlik güçlerine vatandaş olarak bir şey yapmak istediğini, bu nedenle de şehit yakınları ve gazileri ücretsiz taşımaya başladığını kaydetti.

Şehit yakını ve gaziler için bir şeyler yapabilmenin onurunu yaşadığını dile getiren Çakmak, "Son zamanlarda artan terör olaylarında çok şehit verdik. Onların bize bıraktığı emanete sahip çıkmak adına böyle bir uygulama gönlümden geçti. Bu vatan hepimizin, canlarını ortaya koyan şehitlerin yakınları ve gaziler de bizlere bir emanet onlara biz sahip çıkmak zorundayız. Bütün taksici arkadaşlarımın da uygulamaya katılmasını tavsiye ederim" diye konuştu.

Kıbrıs Gazisi Cemalettin Coşkun da uygulamayı ilk duyduğunda çok şaşırdığını belirterek, "Uygulamadan çok memnunum. Tüm kuruluşlara örnek olması gerekir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.