Kilis

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Sevin:

00:52 20 Aralık 2015
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Sevin:

"Tüm Müslümanlar 'Yiğit düştüğü yerden kalkar diyerek' Türkiye'nin tekrar yeniden silkinerek ayağa kalkmasını, şahlanmasını bekliyor"

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, "Tüm Müslümanlar 'Yiğit düştüğü yerden kalkar diyerek' Türkiye'nin tekrar yeniden silkinerek ayağa kalkmasını, şahlanmasını bekliyor" dedi.

Kilis Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen İl Danışma toplantısına katılan Sevin, özellikle İslam dünyasının Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ettiğini bu nedenle her adımın bilinçli bir şekilde atılması gerektiğini belirtti.

Sendika olarak içe, dışa ve işe yolculuk kavramlarına ağırlık verme kararı aldıklarını ve doğrultuda çalışmalara başladıklarını anlatan Sevin, şöyle konuştu:

"Tüm dünya Müslümanları Türkiye için dua ediyor. 'Eğer Türkiye aksırırsa biz burada zatürre oluruz' anlayışındalar. Bugün Suriye'de büyük bir katliam ve insan kıyımı var. Kurtuluş Savaşı'nda aynı konumu ve duyguları bizler yaşadık. Şu anda Suriye, Irak, Afganistan, Arakan ve dünyanın değişik coğrafyalarındaki Müslüman kardeşlerimiz maalesef kan ve gözyaşı içerisindeler. Biz sadece Türkiye'den ibaret değiliz tüm dünya coğrafyaları tüm ümmet ve Müslümanlar 'yiğit düştüğü yerden kalkar' diyerek Türkiye'nin tekrar yeniden silkinerek ayağa kalkmasını şaha kalkmasını bekliyor. Bunu gerçekleştirecek olan da inanıyorum ki bu kadrolar."

Sendika olarak dışarıya açılamadıklarını ve dış ülkelerle sendikal bir bağ kuramadıklarına da değinen Sevin, genel merkezin almış olduğu karar doğrultusunda bundan sonraki süreçte yönlerini dışa çevireceklerini ifade ederek, Senegal, Moritanya, Malezya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir dizi incelemelerde bulunduklarını ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yapıp işbirliği protokolünü imzaladıklarını aktardı.

- "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde sendika kuruyoruz"

KKTC'de öze dönük değerleri yansıtacak bir sendikanın kurulumu için altyapı çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Sevin, "Allah'ın izniyle Kıbrıs'ta sendikayı kuruyoruz. bununla ilgili arkadaşlarımız altyapıları oluşturmaya başladılar en kısa sürede orada bizimle aynı kaygıyı paylaşan, bizimle gülüp ağlayacak, aynı düşüncede ve aynı paralelde kendi sendikamızı kurmuş olacağız. Bunun yanında önümüzdeki günlerde Fas, Almanya, Belçika ve Çek Cumhuriyeti'ne sendikal ziyaretler gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Programa, Eğitim Bir Sen Kilis Şube Başkanı Bekir Şen ve Memur Sen Konfederasyonuna bağlı sendika temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.