Kilis

Yurtta kış

16:10 04 Ocak 2016
Yurtta kış

Kilis'te polis ekipleri, sürücüleri kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyardı

Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, sürücüleri kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyardı.

Ekipler, ulaşımın güçlükle sağlandığı Gaziantep karayolunda seyreden sürücüleri durdurarak, kar yağışı, gizli buzlanma, sis farlarının kullanımı ve aşırı hız konusunda uyarılarda bulundu. Güzergah boyunca denetimlerini sıklaştıran ekipler, ayrıca araçların lastiklerinin kış şartlarına uygunluğu ile zincir ve çekme halatı bulunup bulunmadığını da kontrol etti.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Murat Delice, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış şartlarının iyice ağırlaştığını, bu nedenle ekiplerin 24 saat esasına dayalı olarak faaliyet gösterdiğini belirtti.

Kentte hava sıcaklığının zaman zaman eksilere kadar düşebildiğini, bu durumun meteoroloji verilerine göre birkaç gün daha devam edebileceğini ifade eden Delice, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için uygulamalarımızı yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. Mevcut hava şartlarında yollarda gizli buzlanma ve kayganlaşma oluyor. Bu sebeple sürücülerimizi uyarıyoruz. Önceliğimiz onların trafik güvenliği içerisinde huzurlu ve güvenli bir şekilde sevdiklerine ulaşabilmeleridir" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.