Kilis

Suriyeli çocuklara spor malzemesi yardımı

16:02 15 Ocak 2016
Suriyeli çocuklara spor malzemesi yardımı

Kilis Öncüpınar Konteyner Kenti'nde tekvando eğitimi alan Suriyeli çocuklara, spor malzemesi yardımında bulunuldu.

Dünya Tekvando Federasyonu Başkanı Chungwon Choue, Avrupa Tekvando Birliği Başkanı Sakis Pragalos ve Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Suriyeli sığınmacıların barındığı konteyner kenti ziyaret etti. Heyeti, Kilis Vali Yardımcısı ve kamp yöneticisi Mustafa Ünver Böke karşıladı.

Heyet, idari binada basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Suriyeli sporcuların eğitim gördüğü spor tesisine geçti. Suriyeli tekvandocular, Türkçe ve Arapça sloganlarla konukları karşılarken 'Yaralarımızı sarmaya geldiğiniz için teşekkür ederiz' yazılı pankart açtı.

Choue, gazetecilere yaptığı açıklamada, sığınmacılar için hazırlanan sosyal tesisleri çok beğendiğini vurguladı.

Alınan kararla göçmen sporcuların olimpiyat ve dünya şampiyonalarına katılabileceğini hatırlatan Choue, şunları söyledi:

"Olimpiyat elemelerinin Avrupa ayağı yarın İstanbul'da başlıyor. Bu statüde 3 sporcumuz var ve onlar kazanırlarsa olimpiyatlara gidecekler. Suriyeli kardeşlerimizin dünya şampiyonalarında yer almalarını arzuluyoruz. Suriyeli çocukların tekvando ile ilgilenmelerinden dolayı çok mutlu oldum. Gelecekte de bu sporu yapmaya devam edeceklerine inanıyorum."

Konuşmaların ardından tekvandoyla ilgilenen Suriyeli çocuklara spor malzemeleri dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.