Kilis

Kilis'teki patlamalar

19:06 27 Ocak 2016 1 Yorum Var
Kilis'teki patlamalar

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Şam cephesi, genel basın sözcüsü General Muhammed el Ahmed, Kilis'teki patlamalara ilişkin, "DAEŞ, Suriye'deki kargaşayı Türkiye'ye taşımak ve İslam aleminin son kalesi olan Türkiye'de bir istikrarsızlık oluşturmak istiyor" dedi.

General Ahmed, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'den Kilis'e atılan roketi, DAEŞ terör örgütünün attığını iddia ederek, bu tür saldırlarla Türkiye'de karışıklık çıkarılmak istendiğini söyledi.

Türkiye'nin hiçbir milletin yapmadığı yaparak milyonlarca Suriyeliyi misafir ettiğini belirten Ahmed, şöyle konuştu:

"Bu patlamalarla Türkiye'ye sığınan mazlum Suriye halkına karşı Türk kardeşlerimizi kışkırtmayı hedefliyorlar. Her türlü terör olayını lanetliyoruz. Türk kardeşlerimize şunu söylemek istiyorum, bizler aynı yolda yürüyen iki kardeş milletiz. Türkiye hiçbir milletin yapmadığını yaptı, milyonlarca insanı misafir etti, bununla birlikte yaralıları tedavi etti. İnsanlara konaklama tesisleri inşa etti. Bundan dolayı Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. Türkiye'ye yapılan bütün teröre karşıyız. Türkiye bizim sınır ve din kardeşimiz. Kilis'i hedef alan caniler ve onların işbirlikçileri Esed'e karşı biz 5 yıldan beri mücadele ediyoruz. DAEŞ'in Suriye'deki kargaşayı Türkiye'ye taşımak ve İslam aleminin son kalesi olan Türkiye'de bir istikrarsızlık oluşturmak istiyor. Bunu başta emniyet güçlerini hedef alarak gerçekleştirmek istiyor.

Suriye halkının temel haklarını doğal yollarla talep etmesine rağmen Esed rejiminin bu hak arayışını zulümle durdurmaya çalıştığını ifade eden Ahmed, Rus uçaklarının Esed'e katılmasıyla Rusya'nın rejimden daha beter bir katliam gerçekleştirdiğini vurguladı.

Esed ve Rusya'nın yaptığı katliamlarla insanları göçe zorladığını dile getiren Ahmed, "Mazlum Suriye halkını katletmek bir yana dursun onların şehirlerini tahrip etmekte. Bizler komşularımızdan ve mazlum mağdur insanları destekleyen halklardan, bizleri Esed'i destekleyenler gibi bizi desteklemelerini istiyoruz. İran ve Rusya ittifakı topraklarımızı işgal etmektedir. Ayrıca onlar Esed'i iktisat askeri ve silah olarak desteklemeye devam etmektedirler" değerlendirmesinde bulundu.

Son günlerde verilen ağır mücadelelere karşı bu mücadeleyi daha güçlü kılacak bir birleşmenin olması gerektiğini kaydeden Ahmed, "Umarım bütün gruplar bir gün tek ve yek bir vücut olarak birleşip işgal güçlerini İran, Rus ve bütün milisleri Hizbullah Irak Şiilerini ülkemizden çıkartırız. Son günlerdeki bu birleşimler bizlerin düzenli orduya geçişi için ilk adım olur inşallah ve bizleri daha güçlü daha organizeli kılacaktır. Rabbimizin izniyle bu katılım yeni fetihlerin habercisi olacak ve ülkemizi işgal edenlere karşı zafer kazanmamıza yardımcı olacak. Özellikle Halep ve Kuzey Halep'te yeni yerleri fethedeceğiz" diye konuştu.

Kuzey Halep Bölgesinde Esed'e, İran milislerine, DAEŞ'e ve PYD'ye karşı mücadele etiklerini belirten Ahmed, "Bu bölge hem Türkiye hem de bombardımandan kaçan evi yıkılan mazlum sivil halk için oldukça önem arz etmektedir. Bölgeye Suriye'nin belirli bölgesinden işgal güçlerinden kaçan halkın sığınacağı yerdir" ifadesini kullandı.


YORUMLAR

1 Yorum Var
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    İslam aleminin son kalesi olan Türkiye!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.