Kilis

"Kilis, Avrupa şehirlerinden daha güvenli"

19:00 19 Şubat 2016
"Kilis, Avrupa şehirlerinden daha güvenli"

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, kentin nüfusundan fazla mülteci ağırladığını belirterek, "Buna rağmen şehrimizde Türkiye ve Avrupa'nın ortalamasının altında asayiş olayı oldu. Kilis, Londra, Paris ve Roma gibi şehirlerden daha güvenli daha güvenli bir kent" dedi.

Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Mahallesi'ndeki Bayanlar Spor ve Sağlık Merkezi temel atma töreninde konuşan Kara, Kilis'in Suriyeli sığınmacılar için gösterdiği fedakarlığın, dünyaya örnek olması gerektiğini söyledi.

Suriyelileri 5 yıldan beri ağırladıklarını hatırlatan Kara, şunları kaydetti:

"Caddemizi, sokağımızı, havamızı, ekmeğimizi, evimizi paylaşıyoruz. Buna rağmen herhangi bir toplumsal olay meydana gelmemesi ise misafirperverliğimizi gösteriyor. Nüfusumuzdan fazla mülteci olmasına rağmen şehrimizde Türkiye ve Avrupa'nın ortalamasının altında asayiş olayı oldu. Kilis, Londra, Paris ve Roma gibi şehirlerden daha güvenli daha güvenli bir kent. Gelecekte kentimizi Avrupai bir şehir hale getireceğiz inşallah. Bunu da Suriyeli kardeşlerimizle birlikte yapacağız."

Tarihe not düşme ve bu misafirperverliği gösterebilme adına Nobel Barış Ödülü'nün Kilis'e verilmesi gerektiğini ifade eden Kara, Kilis halkının kendilerini sığınmacıların yerine koyduğunu belirtti.

Bileşmiş Milletlerin kentteki Suriyeliler için çok az yardımda bulunduğunu anlatan Kara, şöyle konuştu:

"İki gün önce Fransızların da bulunduğu bir toplantıya katıldık. Fransızlar bana 'Kilis’teki Suriyelilerden bahsederken hala yüzünüz gülüyor' diye şaşırdılar. Biz onları kardeş kabul ettik. Avrupa’da birisi bir sığınmacıya ufak bir yardım yaptığında bunu Batı medyası abartarak anlatıyor. Batı medyası buradaki fedakarlığı görmüyor. Fransızların şaşırmasının sebebi Kilis'in huzurlu olması ve hemşehrilerimizin gösterdiği fedakarlıktır."

AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger de Kilis halkının "ensar" anlayışıyla önemli bir sınavdan geçtiğinin altını çizdi.

Suriyelilerin tek güvencesinin Türkiye olduğunu vurgulayan Dülger, “Suriyelilerin hepsi Kilis’in ne kadar misafirperver olduklarını biliyorlar. Onun için bize sığınmaya ihtiyaçları var. Biz onlara kucağımız açtık, açmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Milletvekili Kilis Milletvekili Reşit Polat, kadınların mutlu ve müreffeh olduğu toplumlarda daha güzel hizmetlerin yapıldığını vurgulayarak, temeli atılan tesisin önemine işaret etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.