Kilis

Bakanlar Avcı ve Ramazanoğlu Kilis'te

19:09 29 Nisan 2016
Bakanlar Avcı ve Ramazanoğlu Kilis'te

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, terör örgütü DAEŞ'in roketli saldırılarına ilişkin, "Bunların eğitime yansımaması için Milli Eğitim Bakanlığımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, yani devletin bütün imkanlarıyla ne yapılması gerekiyorsa, bunların hazırlığı ve uygulaması içerisindeyiz" dedi.

Avcı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara'yı ziyaret etti.

Bakan Avcı, konuşmasında, Kilis'te eğitim alanında yaşanan zorlukların farkında olduklarını söyledi.

Çocukların, velilerin, öğretmenlerin, eğitim çalışanlarının son terör olaylarından, Kilis'e yönelik terörist saldırılardan nasıl etkilendiklerini çok yakından bildiklerini belirten Avcı, bir süredir sahada bakanlığın acil eylem biriminin gerekli çalışmaları yürüttüğünü ifade etti.

"Bugün de birlikte tekrar bir genel değerlendirme yapmak üzere bütün okul müdürlerimizi, ilçe milli eğitim müdürlerimizi, şube müdürlerimizi, maarif müfettişlerimizi sabahleyin bir araya getirdik ve tek tek okullarımızda alınması gereken tedbirleri, ayrıca Kilis'in genelinde eğitimle ilgili alınması gereken tedbirleri tekrar gözden geçirdik." diyen Avcı, şöyle devam etti:

"Kilis'in eğitim takvimini nasıl düzenleyebiliriz? Güvenlik tedbirleri konusunda eğitim alanında daha fazla neler yapılabilir? Son olaylardan olumsuz etkilenen çocuklarımızın ve velilerimizin sağaltımı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı zaten ciddi bir program uygulamaya koydu. Onun dışında ayrıca rehberlik araştırma merkezlerimizde ve rehber öğretmenlerimizle neler yapabiliriz? Öğretmenlerimizin bu alanda özellikle, bu konularla ilgili olarak çocuklarımızla ve velilerimizle ilişkilerinde dikkat etmesi gereken bu özel duruma ilişkin alınabilecek tedbirleri birlikte gözden geçirdik."

Güvenlik birimlerinin, istihbaratın çalışmalarıyla bu terörist saldırıların minimize edilmesi için gerekli uygulamaların devlet tarafından yapıldığını vurgulayan Avcı, "Bunların eğitime yansımaması, kötü, olumsuz yansımaması için de tüm birimlerimiz, Milli Eğitim Bakanlığımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, yani devlet, bütün imkanlarıyla ne yapılması gerekiyorsa, ne zaman yapılması gerekiyorsa bunların hazırlığı ve uygulaması içerisinde. Bizim bugünkü ziyaretimiz bir gezip görme ziyareti değil. Yaptıklarımızın geri dönüşlerini sahada görmek, bundan sonra yapacaklarımızla ilgili planlamalara esas teşkil edecek saha bilgilerini derlemek için buradayız." açıklamasında bulundu.

Kilislilerin tedirginliklerini anladıklarını kaydeden Avcı, "Zaten onun için geçen haftaki Bakanlar Kurulunun çok büyük bir bölümü de hatta bir bölümüne Sayın Valimiz de bilgi vermek üzere davet edildi, Kilis'e tahsis edilmişti. Bakanlar Kurulu, Sayın Başbakanın başkanlığında Kilis ile ilgili her bakanlığın neler yapabileceği, acilen alınması gereken tedbirlerin, orta vadede alınacak tedbirlerin, uzun vadede alınacak tedbirlerin hepsi Bakanlar Kurulu ölçeğinde elden geçirildi. Bizim bugün buraya gelişimiz de bunun bir parçasıdır. Diğer bakanlarımız da benzer şekilde gelecek." ifadelerini kullandı.

Kilis'te arsa problemi olduğuna dikkati çeken Avcı, "Şehrin daha uygun bir yerinde kampüs biçiminde özellikle ortaöğretimimizi, özellikle ortaöğretim derken liseleri kastediyoruz. Ortaöğretimimizi derli toplu bir altyapıya kavuşturmak niyetindeyiz. İnşallah orada da çocuklarımız daha güvenli şartlarda ve daha spor, kültür sanat faaliyetlerine de imkan sağlayacak bir altyapıda eğitimlerini sürdürecekler." diye konuştu.

- "Kilis'te öğretmenlik özendirilecek"

Medyanın terör saldırılarıyla ilgili haberlerde, bunları gerçekleştirenlerin ekmeğine yağ sürecek türden abartılardan kaçınmasını isteyen Avcı, "Kilis medyası gayet sağduyulu hareket ediyor. Ulusal medyamızın da sadece Kilis'te değil, Türkiye'nin her yerinde terörist saldırılar konusunda daha temkinli ve terörizmin kendi örgütsel faaliyetlerinin propagandası haline gelebilecek, onların bu şekilde yaygınlaşmasına yol açabilecek söylemlerden kaçınmaları gerektiğini bu vesileyle bir kere daha vurgulamak istiyorum." dedi.

Avcı, 3 yılı dolduran öğretmenlerin ilden ayrılacağı belirtti. "Bu durumda Kilis'in durumunun ne olacağının" sorulması üzerine Avcı, "Kilis'te öğretmenliği özendirici uygulamalarımız da olacak. Kilis'teki hizmet puanını diğer illere göre daha farklılaştırarak Kilis'te öğretmenliği özendirecek tedbirleri düşünüyoruz. Hiç merak etmeyin, çocuklarınızı öğretmensiz, öğretmenlerimizi okulsuz bırakmayız." yanıtını verdi.

- Bakan Ramazanoğlu

Bakan Sema Ramazanoğlu da Kilis ile ilgili özel bir çalışma programı yürütmek üzere istişareler yaptıklarını bildirdi.

Son günlerde DAEŞ'in roketli saldırıları nedeniyle yaşanan bazı gerginlikler ile stresle ilgili durumu yerinde görmek ve değerlendirmek üzere geldiklerini anlatan Ramazanoğlu, "Sadece bakıp gidelim diye gelmedik. Çözümlerimizle beraber geldik. 50 saha çalışanı, yani psikolog arkadaşımız, sosyal çalışmacımız, pedagoglarımız ve sosyolog arkadaşlarımızla beraber geldik." diye konuştu.

Kendisinin de saha ekibiyle ziyaretler gerçekleştirdiğini dile getiren Ramazanoğlu, "Ailelerimize neler yapacağımıza dair ilk çalışma örneklerimizi verdik ve ailelerimizi ziyaret ederken bir bakan olarak ziyaret etmedim, bir doktor, bir psikolog olarak, bir saha sosyal çalışanı olarak ailelerimizi ziyaret ettik. Aile ziyaretlerimizde, ailelerimize rehberlik hizmetlerimiz, rehabilitasyon ve psikoterapi çalışmalarımızı yaptık. Önümüzdeki günlerde bu beraber geldiğimiz ekip, burada sahadaki çalışmalara devam edecekler." bilgisini verdi.

Kilis'te başlattıkları bir çalışmaya işaret eden Ramazanoğlu, yürütecekleri Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) kapsamında her ailenin bir danışmanı olacağını vurguladı. Ramazanoğlu, şunları kaydetti:

"Temelde aynı bir aile hekimi gibi çalışıyoruz ama arz odaklı çalışıyoruz. Yani evleri tek tek ziyaret ediyoruz. Burada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz risk altında olan ailelerden oluşan bir çalışma grubu hazırladılar. Yaklaşık 2 bin, 2 bin 500 ailemizi şu anda programımıza aldık, tek tek ailelerimizi dolaşacağız. Bugün başladık. Her gün belli sayıda ailemiz ziyaret edilecek. O ailelerimize rehberlik, rehabilitasyon ve psikoterapi hizmetlerimizi sunacağız. O ailelerin ihtiyacına göre hafta 1, 2, 3 veya 10 günde bir olmak üzere o ailelerimizi ziyaret edeceğiz."

- "Devletimizin şefkat eli olarak buradayım"

Ramazanoğlu, "Devletimizin burada şefkat eli olarak buradayım. Devletimizin kudret eli güvenliktir, askerlerimizdir, polislerimizdir, onlar gereğini yapıyorlar. Gerçekten onlara da güveniyoruz. Öteki taraftan devletin şefkat eli olarak burada öncelikle çocuklarımızı bağrımıza basıyoruz. Sonra kadınlarımız, yaşlılarımız, engellilerimiz hepsiyle beraber, öncelikli olarak tabii ki ailelerimizin içerisinde bu çalışmaları vererek inşallah bu zor günleri beraber alatmış olacağız, beraber geçireceğiz. Türkiye'de 20 bin psikolog, sosyolog, pedagog ve sosyal çalışmacıyı istihdam etmek istiyoruz. Her ailenin bir aile hekimi olduğu gibi bir aile danışmanı da olacak. Türkiye, mutlu aile, umutlu bir Türkiye ile geleceğin vizyon ülkelerinden, vizyon devletlerinden biri olma yolunda 2023'e doğru yürüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Belediye Başkanı Kara da ülkenin büyümesini, gelişmesini kıskanan bazı dış güçler ve onların kullandığı terör örgütlerinin faaliyetleri nedeniyle Kilis'in sıkıntılı bir dönem yaşadığını anlattı.

Kurtuluş Savaşı'nda ayakta kalmayı başaran Kilis'in devletinin desteğiyle bunu da aşacağını dile getiren Kara, Kilis ve Kilislilerin, devletini yanında istediğini belirtti.

Bakanların önemli müjdeler verdiğini ifade eden Kara, kentte önemli bir okullaşma faaliyeti yürütüleceğini, 5 bin kadın ve çocuğun Şanlıurfa'ya günübirlik geziye götüreceğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.