Kilis

Suriye'den Kilis'e atılan roket mermileri

17:03 06 Mayıs 2016
Suriye'den Kilis'e atılan roket mermileri

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Suriye'den atılan roket mermilerine ilişkin, "Bayrağımız dalgalandığı ve ezanımız okunduğu sürece hiç kimse bizi bu topraklardan çıkarmaya gücü yetmeyecek. Onun için biz bütün sıkıntılara rağmen Kilis'te ayakta duracağız." dedi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Kara ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, esnafı ziyaret etti.

Birlik çağrısında bulunan Kara, Kilis'in şu an Kurtuluş Savaşı'ndan sonraki en zor günlerini geçirdiğini söyledi.

Hiç kimsenin bela ve musibet istemediğini ifade eden Kara, şöyle konuştu:

"Bugün kentte 'DAEŞ Kadı Camisi'ni bombalayacak ve orada bombalı eylem yapacak' diye dedikodu yayıldı. Bizler de 'madem öyle konuşuluyor bizde cuma namazını orada kılacağız' dedi. Bazı sivil toplum ve siyasi parti temsilcilerimizle geldiğimiz cami doldu taştı. Sıkıntı istemiyoruz ama sorun geldiğinde de yapmamız gereken şey dimdik ayakta kalabilmektir. Bayrağımız dalgalandığı ve ezanımız okunduğu sürece hiç kimse bizi bu topraklardan çıkarmaya gücü yetmeyecek. Onun için biz bütün sıkıntılara rağmen Kilis'te ayakta duracağız."

Kara, Kilis'in mevcut sorunlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili bakanlara ilettiğini aktardı.

Genelkurmay Başkanlığının, her dakika Kilis'i takip ettiğini ve tüm tedbirlerin alındığını dile getiren Hasan Kara, halkın bu noktada sağduyusunu kaybetmemesi gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.