Kilis

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:

11:58 23 Haziran 2016
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:

İZZET MAZI - RIDVAN KORKULUTAŞ - Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "17-25 Aralık Türkiye'nin yaşadığı en ağır travmalardan bir tanesi çünkü bu ülke post modern darbeyi gördü ama dost modern darbeyi 17-25 Aralık'la görmüş oldu." dedi.

Yalçın, Kilis'te AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17-25 Aralık'ta Türkiye'ye karşı küresel bir operasyon gerçekleştirildiğini anımsatarak, yapılanların sözde bir cemaatin hiç kimsenin akıl edemeyeceği ve ihtimal veremediği bir operasyonu olduğunu belirtti.

Son 10 yıl içerisinde Türkiye’ye karşı 7 defa darbe girişimi bulunduğunu anlatan Yalçın, "Bunların içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da deyişiyle en sıkıntılı olanı 17-25 Aralık darbe girişimiydi. Çünkü devletin belli noktalarına mali işer, insan kaynakları ve bilişim birimlerine yapılanmış paralel örgütlenme bu anlamda Türkiye’ye bir diz çöktürme harekatı yaptı. Bir güç zehirlenmesiyle, ulaştığı alan itibarıyla bir güç zehirlenmesine giderek, hiç kimsenin tahmin etmediğim travmalara sebebiyet verdi. Kendisine umut bağlayarak hizmet beklerken himmet duyguları gereği imkanlarını seferber eden insanların da hayal kırıklığına sebep oldu. Bu süreç henüz tamir edilebilmiş değil." diye konuştu.

"17-25 Aralık Türkiye'nin yaşadığı en ağır travmalardan bir tanesi çünkü bu ülke post modern darbeyi gördü ama dost modern darbeyi 17-25 Aralıkla görmüş oldu. Gezi'de meselenin ağaç olmadığını ifade edenler gibi, 17-25 Aralık’ta mesele dershane değildi." diyen Ali Yalçın, sözlerine şöyle devam etti:

"Burada Türkiye’ye karşı bir küresel operasyon yapılıyordu. Bu kez bu bir cemaate ihale edilmişti ve onlar üzerinden yapıldı. Bunu yapan insanlar buharlaşmadı, bu insanlar iz kaybetmeye, silmeye çeşitli yapılar içerisinde kendilerine yeni alanlar oluşturmaya çalıştılar."

Bu konuda herkesin, tüm kesimlerin uyanık olması gerektiğini vurgulayan Yalçın, "Masum olan insanlar için bunu ifade etmiyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi, bu olay 3 boyutlu. Alt tarafı ibadet, orta kısmı ticaret, üst kısmı da ihanet içerisinde olan bir yapı söz konusu. Dolayısıyla ibadet duygusuyla, halisane duygularla bulunan insanların bu anlamda ötekileştirilmesi söz konusu olamaz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin bir daha aynı travmaları yaşamaması temennisinde bulunan Ali Yalçın, "Türkiye ayağa kalkması gereken ve büyük Türkiye idealini ve 2023 ve 2071 vizyonuna ulaşması gereken bir ülke." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.