Kilis

Kilis'te Suriyeli yetim ve öksüzlere iftar verildi

22:31 26 Haziran 2016
Kilis'te Suriyeli yetim ve öksüzlere iftar verildi

Kilis'te, ülkelerindeki iç savaşta anne ve babalarını kaybeden 150 Suriyeli çocuğa iftar verildi.

Hayırsever Berin Şeker tarafından bir restoranda düzenlenen iftara, Suriyeli yetim ve öksüz çocuklar, akrabalarıyla katıldı.

Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaş mağduru çocuklarla iftar yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Suriye'deki iç savaşta yüz binlerce çocuğun yetim ve öksüz kaldığını anımsatan Şeker, bu çocuklara özel önem verilmesi gerektiğini kaydetti. Şeker, yetim ve öksüz çocukların eğlenerek güzel bir gün geçirdiğini anlattı.

Kendi imkanları doğrultusunda yetim ve çocukların yanında olmaya devam edeceğini dile getiren Şeker, "Amacım çocuklarımızın kırık olan kalplerini bir nebze de olsa mutlu olması ve yalnız olmadıklarını hissettirmek. Biz yetim bir peygamberin ümmetiyiz. Toplumumuzda bulunan yetim çocuklara sahip çıkmak için birlikte hareket etmeliyiz. Yaptığımız işin yetimlere şefkat göstermenin, onlara yardımcı olmanın, onların kocaman yüreklerinde ne denli etki bıraktığını anladık. İnanın onları sevinirken görmek benim yardım etme azmimi ve şevkimi daha da artırıyor." diye konuştu.

Ramazan ayının, mazlum çocuklara el uzatabilmek için bir fırsat olduğunu ifade eden Şeker, "150 yetim ve öksüz çocuğumuzla bir araya geldik. Ramazan bizler için paylaşmaktır. Biz de bu paylaşmayı kardeşlerimiz ile paylaşarak yapmayı istedik. Buradaki amacım, gösteri değil, bizlere emanet kalan çocukların feryatlarını duyurmayı istedik." dedi.

Yemeğin ardından çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.