Kilis

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

00:39 18 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Kilis'te düzenlenen gösteride, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalığa, Kilis Belediyesi ve Türk Kızılayı tarafından kumanya dağıtıldı. Kentin farklı noktalarındaki kamu kurumları Türk bayraklarıyla donatıldı, bazı vatandaşlar ise evlerinden Türk bayrağı salladı.

Kilis Belediyesinin çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, darbe girişiminde bulunanlara tepki göstererek, "Recep Tayyip Erdoğan", "Hainler hesap verecek" ve "İdam istiyoruz" şeklinde slogan attı, tekbir getirdi.

AK Parti Kilis Milletvekili Hilmi Dülger, burada yaptığı konuşmada, devletin bütçesiyle alınan F16 ve helikopterlerle milletin üzerine bomba atılmasının ve ateş açılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

TBMM'ye düzenlenen hain saldırı sırasında orada olduğunu ve her şeye rağmen orayı terk etmediklerini anlatan Dülger, "Türkiye’nin bütçesiyle alınan F-16’larla skorskilerle alçaktan uçup bizleri tehdit ettikleri yetmedi. Üzerine bomba attılar. Bu yaşananları canlı gören birisi olarak diyorum ki sizler ve bizler var olduğumuz sürece bu bayrağımıza zarar gelmeyecektir. " dedi.

AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat da Türkiye'nin tarihinde bir çok darbe gördüğünü ancak halkın hiçbir zaman bu kadar dirayetli davranmadığını ifade etti.

Türkiye’de darbe döneminin artık bittiğini belirten Polat, "Eğer sizler alanlara inmeseydiniz bu birliği göstermeseydiniz inanın ki darbeyi engelleyemezdik. Halk ne isterse bu ülkede her şey olur. Halkın iradesinden başka bir irade yoktur." diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir de kendi yazdığı "Evlat" şiirini okudu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.