Kilis

DEAŞ mağduru Almira'ya Türk Kızılayı'ndan destek

11:32 29 Ekim 2016
DEAŞ mağduru Almira'ya Türk Kızılayı'ndan destek

İZZET MAZI - İç savaşın devam ettiği Suriye'de ailesinin geçimini sağlamak için çalıştığı iş yerinden dönerken mayın patlaması sonucu yaralanan 11 yaşındaki Almira Halaf'ın hikayesinden etkilenen Türk Kızılayı yetkilileri, Halaf ve onunla aynı kaderi paylaşan Suriyeli çocuklar için harekete geçerek yardım kampanyası başlattı.

Anadolu Ajansının "Suriyeli aileyi DEAŞ'ın mayınları dağıttı" başlıklı haberinden etkilenen yetkililer, kısa zamanda başlattıkları kampanyayla temin edilen bebek bezi, kışlık kıyafet ve ayakkabıları Kilis Devlet Hastanesindeki savaş mağduru çocuklara ulaştırdı.

Türk Kızılayı Kilis Genel Hizmet Yöneticisi Hikmet Erdinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okuduğu haberden çok etkilenip başlattıkları kampanyayla çok miktarda yardım malzemesi temin ettiklerini belirtti.

Haberi okuduktan sonra vicdanının kendisini harekete geçirdiğini anlatan Erdinç, ilk olarak Halaf'ın doktoru Mustafa Tuşat'a ulaşıp neler yapabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunduğunu söyledi.

Temin edilen malzemeleri ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtmanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Erdinç, şunları kaydetti:

"Biz Türk Kızılayı olarak din, dil, ırk ve mezhep ayırımı gözetmeksizin dünyanın her yerindeki mazlumlara ulaşmaya devam ediyoruz. Doktorlarımıza teşekkür ediyoruz yoğun bir tempoyla hastalarımızla ilgileniyorlar. Almira'nın hikayesini ilk duyduğumuzda yüzünde bir nebzede olsun gülücük olabilmek için ne yapabiliriz diye düşündük. Almira ve Suriye'deki iç savaştan etkilenmiş ve Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan çocuklarımıza ziyaret ettik, yardımları ulaştırdık. Onlar için hazırladığımız kıyafet ve ayakkabıları teslim etmenin sevincini yaşadık."

Erdinç, Almira'nın ailesine de kıyafet ve ayakkabı yardımında bulunduklarını, tedavileri tamamlandıktan sonra ailenin uygun bir yere yerleşmesi ve gerekli yardımların yapılması noktasında da destek olmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

- "Savaş bölgesinden getirilen çocukların giyecekleri hiçbir şeyleri yok"

Kilis Devlet Hastanesi doktorlarından Mustafa Tuşat da tedavi altına alınan Suriyeli çocukların birçoğunun kimsesiz olduğunu, onlara yapılan yardımların kendilerini daha çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Serviste yatan Suriyeli çocukların bez, mama ve kıyafet gibi ihtiyaçlarının olduğunu, bu yönde hastane yönetiminden destek aldıklarını ancak bazen yetersiz kaldıklarını belirten Tuşat, Türk Kızılayı yetkililerinin Almira'nın haberinin ardından kendilerini aradığını anlattı. Tuşat, şunları kaydetti:

"Beni aradılar ve ailenin ihtiyaçlarını karşılamak istediklerini söylediler. Biz de arkadaşlara onun dışında 20-25 hasta olduğunu ve hepsine yardım yapılmasının daha uygun olacağını söyledik. Arkadaşlarda yaş, cinsiyet ve ihtiyaçları belirlememizi istediler. Daha sonra belirlenen ihtiyaçları temin edip bize geldiler. Kıyafetleri, ayakkabıları dağıtınca çocuklarımız çok mutlular. Hastalarımız buraya geldiği zaman hiçbir şeyleri olmuyor, yoğun bakımdan çıktıkları zaman üstlerinde hiçbir şeyleri olmuyor. Hastanemizin tedarik ettiği eşofman, terlik gibi malzemeler vermeye çalışıyoruz ama tabi ki bu çocuklar kıyafet ve ayakkabı da giymek istiyorlar. Kızılay böyle bir yardım gerçekleştirdi, onlara teşekkür ediyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.