Kilis

Elbeyli'de çevre düzenlemesi

18:06 28 Şubat 2017
Elbeyli'de çevre düzenlemesi

Belediye Başkanı Süleyman Şimşek, yaşanan olaylar ve göç nedeniyle ilçe merkezindeki nüfusun yaklaşık 3 katına çıktığını belirterek, daha yaşanılabilir haline getirebilmek amacıyla ekiplerin gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, savaş öncesi bin 900 olan ilçe nüfusunun Elbeyli konaklama tesisiyle birlikte yaklaşık 25 bine ulaştığını söyledi.

Türkiye'nin mazlum ve masum insanlara kapılarını açtığını bu durumdan ise en çok etkilenen yerlerden birinin de Elbeyli ilçesi olduğunu anımsatan Şimşek, son dönemde ana cadde başta olmak üzere refüjlerde ve parklar düzenleme çalışmalarına ağırlık verdiklerini kaydetti.

Yapılan çalışmalarla ilçenin her geçen gün daha iyi bir görünüme büründüğünü anlatan Şimşek, şöyle konuştu:

"Biz ilçe halkı olarak misafirlerimize yüreğimizi, soframızı açtık. Hazreti peygamberimizin 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' anlayışıyla hareket ediyoruz. Onların sorunlarını kendi sorunumuz olarak görüyoruz. Yaşanan iç savaşın ise bir an önce son bulmasını arzu ediyoruz. İlçe nüfusu bin 900 kişi ancak yaşanan olaylar ve göç nedeniyle bu sayı yaklaşık 25 bin kişiye yükseldi. Dolayısıyla ilçemiz yurt içi ve yurt dışından çok sayıda misafir ağırlıyor. Bu kapsamda ilçenin daha iyi bir görünüme sahip olması için ana cadde başta olmak üzere refüjlerde ve parklarda bir çalışma başlattık."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.