Kilis

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

14:35 11 Mart 2017
İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Kilis Valisi İsmail Çataklı, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çataklı mesajında, Türk milletinin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde "Milli Marş" olarak kabul edilmesinin 96. yıl dönümünün kutlandığını belirtti.

İstiklal Marşı'nın milli mücadele ruhunu, Türk milletinin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel bir biçimde yansıttığını dile getiren Çataklı, şunları kaydetti:

"Türk Milletinin dünyaya bildirisi ve bağımsızlığının tescilidir ve milli sözleşmedir. Milletin kader, kıvanç ve tasa birliğinin tercümanıdır. Tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir belgedir. İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi, manevi her bakımdan sıkıntı içerisine düşmüş olan milletimizin ortak duygusu, ortak inancı ve imkansızlıklara karşı dayanma gücünün sembolü olmuştur. İşte böyle bir ortamda milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, kadın-erkek, genç-yaşlı topyekun milletimizin katıldığı kurtuluş destanını ölümsüzleştiren seçkin bir eserdir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.