Kilis

Kilis'te "Gruplar ve Yargılar" konferansı

18:03 21 Mart 2017
Kilis'te "Gruplar ve Yargılar" konferansı

Kilis'te Erasmus Plus - Eğitim Verme Hareketliliği Programı kapsamında Non-State College of Pedagogy Bialystok Üniversitesi Temsilcisi Prof Dr. Joanna Nawrocka tarafından "Gruplar ve Yargılar" konulu konferans düzenlendi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi (KİYÜ) Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa, akademisyenlerle Türk ve Suriyeli öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin kadın-erkek eşitliği üzerine sordukları sorulara detaylı bilgiler veren Nawrocka, toplumun kadın ve erkeğe bakışının farklılaşmasının liderlik rollerini etkilediğini, algıları değiştirmenin akademisyen ve eğitimcilere düştüğünü dile getirdi.

Prof. Nawrocka programın sonunda AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erasmus Plus - Eğitim Verme Hareketliliği kapsamında Non-State College of Pedagogy Bialystok Üniversitesini temsilen kente geldiğini ve KİYÜ ile ortak projelerle Suriyeli mültecilere psikolojik ve eğitim desteği vermek istediğini belirtti.

Kendisinin bir psikolog olduğunu bu yüzden ilgilendiği temel alanlardan birisinin de psikoloji olduğunu ifade eden Nawrocka, gruplar ve ön yargılar alanıyla ilgisi olduğunu ve ayrımcılık konusu üzerinde çalışmalar yaptığını belirterek, "Mesleğim dolayısıyla aynı zamanda Suriyeli mültecilerle de ilgileniyorum. Polonya ve diğer Avrupa ülkeleri mülteciler hakkında soğuk bir tavır sergiliyorlar ama bu durumu çok beğenmiyorum." dedi.

Mülteciler konusunda Polonya ve diğer Avrupa ülkelerinden farklı düşündüğünü anlatan Nawrocka, savaştan önce gittiği Suriye'de insanların çok misafirperver ve iyi yürekli olduklarını çok iyi hatırladığını söyledi.

Nawrocka, mültecilere yardım etmeyi kendisine görev bildiğini, bu nedenle de gönüllü olarak Türkiye'ye geldiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.