Kilis

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Aslan:

16:21 24 Mart 2017
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Aslan:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) sağladığı sıfır faizli kredi imkanına ilişkin, "Türkiye genelinde sıfır faizli krediden yaklaşık 40 bin kişi faydalandı. Nisan ayının ilk haftasında bütün ödemeler tamamlanmış olacak." dedi.

Aslan, Kilis Valisi İsmail Çataklı'yı makamında ziyaret etti, daha sonra valilik toplantı salonunda, ticaret, sanayi ve esnaf odası başkan ve üyeleriyle bir araya geldi.

Ersan Aslan, basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kilis için açıklanan acil destek programıyla ilgili değerlendirmeler yaptıklarını söyledi.

KOSGEB'in hummalı bir çalışma yürüttüğünü, yönetici düzeyinde 100 kişinin illerde görevlendirildiğini belirten Aslan, "Sayın Bakanımızın talimatıyla bu hafta sonu bütün KOSGEB il müdürleri çalışıyor ve beyanname işi çözülmüş olacak. Dolayısıyla KOSGEB'te bekleyen herhangi bir iş kalmayacak bu hafta sonunda." diye konuştu.

- "Kilis'te bulunmamızın sebebi 260 işletme"

KOSGEB'in sağladığı sıfır faizli kredi imkanına değinen Aslan, "Türkiye genelinde sıfır faizli krediden yaklaşık 40 bin kişi faydalandı. Nisan ayının ilk haftasında bütün ödemeler tamamlanmış olacak." ifadesini kullandı.

Kilis'te bulunmalarının sebebinin bu kredi imkanından faydalanacak 260 işletme olduğunu bildiren Aslan, bu işletmelerin de gelecek hafta kredilerini alabileceklerini söyledi. Aslan, "Kilis'te sıfır faizli kredi ödemeleri büyük bir ihtimalle önümüzdeki hafta tamamlanacak. Biz de bunu büyük bir sevinçle Başbakanımız ve Bakanımızla paylaşacağız." dedi.

Aslan, Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesinin ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlaması amacıyla başlatılan çalışmaların sürdürüldüğünü de sözlerine ekledi.

Kilis Valisi İsmail Çataklı da toplantı sayesinde, acil destek kredisi ve Polateli- Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmaları çok yararlı bir şekilde değerlendirme imkanı bulduklarını söyledi.

Kentte acil destek kredisinden şu ana kadar 578 kişinin faydalandığını aktaran Vali Çataklı, 426 kişinin de bankaya müracaat etmeleri halinde bundan yararlanabileceğini belirtti.

Toplantıya, AK Parti Kilis milletvekilleri Hilmi Dülger ve Reşit Polat, Belediye Başkanı Hasan Kara, KOSGEB Başkanı Recep Biçer ile banka müdürleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.