Kilis

Kilis AFAD Müdürü Şiraz, Suriyeli kanaat önderleriyle buluştu

15:52 03 Nisan 2017
Kilis AFAD Müdürü Şiraz, Suriyeli kanaat önderleriyle buluştu

Kilis Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Adil Şiraz, Kilis, Nizip ve Şanlıurfa'daki konteyner kentlerde kalan kanaat önderleri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Suriye'deki çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla AFAD İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda konuşan Şiraz, Kilis'in yanı sıra Gaziantep'in Nizip ilçesi ve Şanlıurfa'daki konteyner kentlerde kalan kanaat önderleri ve muhtarlara Halep'e bağlı Çobanbey bölgesi ve çevresinde AFAD'ın yürüttüğü çalışmaları anlattı.

Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde Cerablus, Çobanbey, Bab ve çevrelerinin terör örgütü DEAŞ'tan temizlendiğini hatırlatan Şiraz, harekatın ardından insanların topraklarında yaşayabilmeleri, terör örgütünden temizlenen bölgelerde oluşan enkazların temizlenmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Çobanbey ve çevresinde enkaz kaldırma işlemlerinin tamamlandığını aktaran Şiraz, şöyle konuştu:

"İnsanlar, enkazlardan ve içerisinde bulunan eski eşyalarından kurtuldu. Terörden arındırılan bu bölgelere göç edenlere elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız. Uluslararası alandan gelen ve yerel imkanlarımızdan sağlanan insani yardım ve lojistik desteklerin dağılımı da Çobanbey'e yapılan kompleks ve AFAD tesisleri sayesinde eşit bir şekilde gerçekleştiriliyor."

Suriye'deki insanların yaşamları tekrar idame ettirebilmeleri adına Türkiye'nin her türlü desteği verdiğini ve vereceğini dile getiren Şiraz, "Savaştan sonra gerek cephe gerisinde gerekse de insanların yaşamların idame ettirebilmeleri için sosyal, ekonomik, kültürel ve tarihi her türlü zenginliği dengeli ve adil bir şekilde yenilemesi gerekir. Bu konuda da hem yerel halkla hem de orada oluşan meclislere ve Türkiye’de bulunan misafirlerimize her türlü desteği sağlıyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.