Kilis

İHH İnsani Yardım Vakfının "Ramazan 2017" kampanyası

16:23 12 Mayıs 2017
İHH İnsani Yardım Vakfının "Ramazan 2017" kampanyası

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının "Ramazan 2017" kampanyası kapsamında bağışçıların desteğiyle temin edilen 18 tır yardım malzemesi, Erzurum, Adana ve Sivas gibi illere dağıtılmak üzere Kilis'ten uğurlandı.

Vakfın yardım görevlisi Enes Uçmaz, yaptığı açıklamada, İHH olarak dünyanın neresinde olursa olsun din, dil ve ırk farkı gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine yetişmenin gayretiyle çalıştıklarını belirtti.

Ramazan dolayısıyla çalışmalara daha da hız verdiklerini anlatan Uçmaz, kampanya kapsamında Erzurum, Adana ve Sivas gibi yurdun çeşitli illerine gönderilmek üzere 90 bin gıda kolisi hazırlandıklarını ifade etti.

Uçmaz, "Çeşitli illere gidecek olan bu kumanyalar ramazanda muhtaç ailelerin yüzünü güldürecek. Bu bağlamda hayırseverlerimizce gönderilen bağışları yerine ulaştırmanın sevincini yaşıyoruz. Kolilerin içerisinde bir aileye bir ay boyunca yetebilecek kadar fasulye, pirinç, bulgur gibi kuru bakliyatlar ile zeytinyağı ve şeker gibi malzemeler var." diye konuştu.

İç savaşın başladığı ilk günden beri sınırın Suriye tarafında da barınanların, sıcak yemek ve ekmek ihtiyaçlarının düzenli şekilde karşılandığını anımsatan Uçmaz, kampanya kapsamda geçen hafta itibariyle Suriye için günlük üretilen 15 bin kişilik yemek sayasını 20 bine, 100 bin sıcak ekmeği ise 120 bine çıkardıklarını söyledi.

Uçmaz, kampanya kapsamında ramazan süresince bir milyon aileye ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, hayırseverlerden yardımlarını esirgememesi isteğinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.