Kilis

Türk Kızılayından "Sosyal Uyum Projesi"

23:39 16 Haziran 2017
Türk Kızılayından "Sosyal Uyum Projesi"

Türk Kızılayı, Kilis Toplum Merkezi kuruluşunun yıl dönümü dolayısıyla Suriyeli ve Türk kadınlar ile çocuklara yönelik etkinlik gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlikte, "Sosyal Uyum Projesi" kapsamında Suriyeli ve Türk kadınlar Türk Kızılayı gönüllüleriyle hediyelik eşya yapmayı öğrenirken, çocuklar da doyasıya eğlendi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, yapılan hediyelik eşyaların katılımcılara armağan edilmesinin ardından gönüllülerce çocukların yüzleri boyanarak çeşitli oyunlar oynandı.

Merkezin yöneticisi Zeynep Meltem Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hizmet vermeye başlamalarının birinci yıl dönümünü kendi içlerinde değil toplum ile birlikte kutlamak için böyle bir etkinlik yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Torun, Kilis'in kendi nüfusundan daha fazla Suriyeli misafirle bir arada yaşadığını, bu nedenle onların uyumlarına katkıda bulunmak istediklerini belirtti.

Projenin savaş mağduru misafirlerin Kilislilerle uyumu için faydalı bir çalışma olduğuna inandığını anlatan Torun, "Amacımız ramazanda herkesin birlikte olduğu bir zamanda onların uyumuna katkı vermeye çalışmak. Bunun için de çocuklarla yüz boyama etkinliği yaptık daha sonra ise annelere süs eşyası yapmayı öğretip yaptıkları ürünleri tekrar onlara hediye ettik." diye konuştu.

Torun, bu tür etkinliklerin toplumlar arasındaki iş birliğini ve ilişkileri güçlendirdiğini belirterek, bundan sonra da benzer çalışmaların tekrarlanacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.