Kilis

Kilis Valisi Tekinarslan, görevine başladı

14:42 30 Haziran 2017
Kilis Valisi Tekinarslan, görevine başladı

Son Valiler Kararnamesi ile Kilis Valiliğine atanan Mehmet Tekinarslan, görevine başladı.

Makam aracıyla kente gelen Vali Tekinarslan için valilik önünde karşılama töreni düzenlendi.

Çiçeklerle karşılanan Tekinarslan, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürleri ve vatandaşlarla tek tek selamlaşarak, polis tören mangasını selamladı.

Tekinarslan, daha sonra valilik makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve başlamanın heyecanı içerisinde olduğunu söyledi.

Geçmişte yaşanan bazı hadiselerden dolayı kentte bazı zorluklar oluştuğunu belirten Tekinarslan, şunları kaydetti:

"Memleketimizin bu güzel yöresinde, serhat ilimizde Kilis halkına, milletimize, büyük Türk devletine hizmet edecek olmanın heyecanını, onurunu yaşıyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, gözümüz kulağımız buradaydı. Hem de bundan önceki görevi hasebiyle Kilis'te neler olduğunu ne gibi zorluklar yaşandığını bilmekteydik. Devletimizin bütün dikkati, Kilis'in üzerinde, hem başkentimizin bu konudaki hassasiyeti, duyarlılıkları, bu konuya verdiği ehemmiyet, Kilis halkı, bizlerin emeğiyle inşallah Kilis'e çok daha huzurlu, daha güvenli, çok daha güzel yarınlara el birliğiyle taşıyacağız."

Valilik görevinin kentteki yönetime ve topluma dönük bir liderlik vazifesi olduğunu ifade eden Tekinarslan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Vatandaşlarımız şuna inanabilir, yönetim anlayışında her zaman insan olacak. Adalet, insan sevgisi, şefkat, samimiyet ve iş birliği yönetim felsefemizin temel taşıdır. Devletimizin de şahsımın da bu konuda bütün duyarlılığı bu çerçevede cereyan edecektir. İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına atanan İsmail Çataklı'ya Kilis'e sunduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Vali olarak ben kendimi, vatanıma, milletime, devletime Kilis halkının hizmetine adamış olarak görev yapacağım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.