Kilis

Kilis'te kadınlar meslek öğrenecek

21:18 30 Temmuz 2017
Kilis'te kadınlar meslek öğrenecek

Kilis'te, Suriyeli kadın sığınmacıların da yararlanabileceği TOKİ Hanımeli Kadın Meslek Edindirme Merkezi hizmete açıldı.

Kilis Belediyesi'nin Rehberlik Eğitim Toplumsal Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği işbirliği oluşturduğu ve Kilisli kadınların yanı sıra kentteki Suriyeli sığınmacı kadınların da yararlanabileceği TOKİ Hanımeli Kadın Meslek Edindirme Merkezinin açılışı yapıldı.

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, açılışta yaptığı konuşmada, Kilis'in gösterdiği fedakarlıkla iyiliğin, kardeşliğin ve misafir severliğin destanını yazdığını ifade etti.

Bu tür hizmetlerin verilmesinde, sivil toplum kuruluşlarının verdiği desteğin çok önemli olduğunu dile getiren Tekinarsalan, "Türk devleti dünyanın neresinde mazlum ve muhtaç insan varsa lokmasının yarısını değil, tamamını ikram edecek kadar civanmerttir ve diğerkamdır." dedi.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara da Kilis'in kendi nüfusundan fazla Suriyeliyi misafir etmesine rağmen barışı ve huzur ortamını koruyarak, birlikte yaşama kültürünü oluşturduğunu söyledi.

Meslek edindirme merkezlerinin, birlik berberlik anlamında da çok önemli olduğunu dile getiren Kara, "Bütün sıkıntılarımıza, problemlerimize rağmen biz paylaşmayı ve birlikte yaşamayı seviyoruz. Biz, paylaştıkça dünyanın daha yaşanabilir hale geleceğini düşünüyoruz." dedi.

AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger de meslek edindirme merkezinin çok fonksiyonlu bir görev yürüteceğine işaret etti.

Rehberlik Eğitim Toplumsal Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Gündüz de insan hayatı için en önemli unsurlardan birisinin de eğitim olduğunu belirtti.

Çeşitli meslek ve el sanatları kursları ile Türkçe, Arapça, İngilizce dil kursları, bilgisayar ve Kur'an-ı Kerim kurslarının düzenleneceği merkez, Kilisli ve Suriyeli sığınmacı kadınlara meslek ve beceri kazanırken, birbirlerini tanıma ve kaynaşma fırsatı sunacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.