Kilis

30 Ağustos Zafer Bayramı

12:12 30 Ağustos 2017
30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yılı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Malatya'da törenlerle kutlandı.

Gaziantep'teki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan törende, Vali Ali Yerlikaya, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Kentteki törenler kapsamında Vali Yerlikaya makamında tebrikleri kabul etti.

- Kilis

Kilis Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı.

Vali Mehmet Tekinarslan ve Belediye Başkanı Hasan Kara, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından tören, şiirler okunması ve askeri birliklerin geçit töreniyle sona erdi.

- Adıyaman

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Adıyaman'da düzenlenen törene katıldı.

Hükümet Konağı Meydanı'nda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Vali Nurullah Naci Kalkancı, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar ve Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Albay Kulalar, burada günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Tören, şiirler okunması ve Halk Eğitim Merkezi folklor ekibinin gösterisiyle sona erdi.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Atatürk Meydanı'ndaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı.

Vali Vahdettin Özkan, 2. Zıhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Uğur Bülent Acar ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cemal Tanrıverdi, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra Vali Özkan makamında tebrikleri kabul etti.

Buradaki programın ardından Trabzon Bulvarı'nda devam eden törende günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı. Tören, şiirler okunması ve askeri birliklerin geçit töreniyle sona erdi.

Törene, eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İmran Kılıç ve İlker Çitil, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

- Malatya

Malatya'da Vali Ali Kaban, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Vali Kaban, anıttaki şeref defterini imzaladı.

Daha sonra Sümerpak önünde düzenlenen törende Kaban, Kocaoğlu ve Çakır, tören birlikleri ile vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajının okunduğu program, geçit töreniyle sona erdi.

Malatya'daki törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da, Şehitlik Anıtı'ndaki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Vali Abdullah Erin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Günbegi, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Daha sonra Şanlıurfa Valiliğinde devam eden programda Vali Erin, Tuğgeneral Köseali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Günbegi tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Caddesi'nde devam kutlamalar geçit töreniyle son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.