Kilis

Her sabah yolunu gözleyen kedileri ciğerle besliyor

11:51 11 Kasım 2017
Her sabah yolunu gözleyen kedileri ciğerle besliyor

İZZET MAZI - Kilis'te onlarca kedi, yaklaşık 15 yıldır kendilerini besleyen iş adamını sabahları iş yerinin bulunduğu sokağın başında karşılıyor.

Tekye Mahallesi'ndeki iş yerine gitmek için sabahları evinden çıktığında ilk önce kasabın yolunu tutan Toprak'ı, iş yerinin bulunduğu sokağın başına geldiğinde onlarca kedi miyavlayarak karşılıyor.

Birbirini kıskanan kedilerin oyunları eşliğinde iş yerine gelen Toprak, hepsini elleriyle besliyor.

Hasan Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 yıldır aralıksız olarak sokak kedilerini beslediğini, onları beslemeyi geciktirdiği gün vicdanen rahatsız olduğunu söyledi.

Kendisini karşılayan tüm kedileri yakından tanıdığına değinen Toprak, akrabalık bağlarını bile bildiğini anlattı.

- "Çöpe atmayıp besleyin"

Toprak, kedilere günlük 2 kilogram ciğer aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 15 seneden beri bu sokaktaki kedilere ben bakıyorum. Onlar için her gün düzenli olarak ciğer alırım. Beni sokağın köşesinde görünce yoluma çıkarlar. Sanki arabanın kokusunu tanıyıp beni karşılıyorlar. Sayıları zaman zaman 20-40 arasında değişir ama yemeklerini ve içeceklerini hiç aksatmam. Kedileri seviyorum çünkü sanılanın aksine çok vefalılar. Bir şey isteyecekleri zaman gözlerimin içine bakıyorlar. Gerçekten onların bakışlarından ne istediğini biliyorum."

İnsanların hayvanlara karşı daha duyarlı olmaları gerektiğini dile getiren Toprak, başta lokantalar ve kasaplar olmak üzere tüm esnaftan yemek artıklarını çöpe atmayıp hayvanları beslemelerini istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.